Logo oegstgeestercourant.nl
De winnaars van de veldloop voor de Kannerscholen: 1 Rogier van den Burgh, 2 Rik Puyenbroek en 3 Chris Aartman. | Foto Joop Vlieg
De winnaars van de veldloop voor de Kannerscholen: 1 Rogier van den Burgh, 2 Rik Puyenbroek en 3 Chris Aartman. | Foto Joop Vlieg
Sport

St. Josephschool troeft Woutertje Pieterse af op veldloop

hardlopen ♦ De St. Josephschool heeft Woutertje Pieterse onttroond tijdens de Leidse veldloopkampioenschappen. Na een spannende wedstrijd ging de beker vrijdagmiddag nu eens niet naar de doorgaans oppermachtige basisschool uit de achtertuin van de Leidse atletiekbaan, maar stonden er meer snelle leerlingen van de Josephschool in de top acht van de uitslagen.

Op de hoogste trede van het erepodium stonden bij categorie A (geboorte jaar 2006 en 2007) Eric Westers van De Vogels Oegstgeest (tijd: 5:56) en Chanel Derby van de E.L.S. (tijd: 6:35). Bij categorie B (2005 en ouder) Max Pikaar van de St. Josephschool (tijd: 5:43) en Irene van Hasselt van Woutertje Pieterse (tijd: 6:27).

De 1500 meter lange veldloop voor de basisscholen trok beduidend meer deelnemers dan de dubbele ronde door de Leidse Hout voor middelbare scholieren. Alleen het Wellant College en Rijnlands Lyceum beiden uit Oegstgeest hadden een afvaardiging naar de atletiekbaan gestuurd. Opvallend was de inbreng van de meisjes, die zowel qua aantal als qua snelheid de toon aangaven, met Evelina de Leur van het Rijnlands Lyceum als trotse 'overall' winnares (2600 meter in 10:20).
Nog snellere tijden werden gerealiseerd in de eerste veldloop van de middag voor leerlingen van de Leo Kannerschool in Oegstgeest en het Leo Kanner College in Leiden Zuidwest. In deze drukbezette wedstrijd - waaraan voor het eerst ook leden van de nieuwe Plus-groep van Leiden Atletiek deelnamen - leverde Rogier van den Burgh een knappe prestatie door 2600 meter af te leggen in 9:09 minuten.

Meer berichten