Mythen van Yoga

vrijdag 2 december 9:00 - 11:45

MYTHEN VAN YOGA

Wist je dat alle yogahoudingen namen hebben waar een eeuwenoud verhaal achter schuilt? “Yoga is mythisch” vertelt hatha yoga docent Jeannette Grootendorst-Nijhuis. Yogahoudingen hebben namen van verschillende dieren, goden en wijzen en over elk van hen zijn mythen te vertellen. Zo staat een houding én de bijbehorende mythe centraal in de lesserie die onlangs is gestart. Tegenwoordig is een veelgehoorde mythe dat yoga zweverig is, en dat je soepel moet zijn om aan yoga te kunnen doen. Het tegendeel is waar: met yoga sta je met beide benen op de grond, en soms til je een been op om de balans te ervaren in de houding en wat er voor nodig is om je lichaam in evenwicht te houden. Door het beoefenen van yoga word je soepeler en ontwikkel je sterkere spieren. Door de eindontspanning waarmee de les wordt afgesloten ga je uitgerust en ontspannen naar huis. Dat is de mythische werking van yoga! 

Jeannette Grootendorst-Nijhuis is een ervaren docent en geeft sinds 2016 yogalessen aan volwassen en zwangeren. Na de bevalling kunnen mama’s samen met hun baby lessen kunnen volgen en ook voor peuters  zijn er cursussen die ze samen met hun ouder/ verzorger kunnen volgen. De yogalessen worden gegeven op twee locaties: in het Dorpscentrum Oegstgeest en in Sunterra in Poelgeest. Ervaring met yoga is niet nodig. 

Meld je aan voor een proefles en ervaar wat yoga voor jou kan doen. Kijk voor meer informatie op: www.YogaMetJeannette.nl. 

Locatie