Paris Alberts maakte de belangrijke openingstreffer voor FC Oegstgeest.
Paris Alberts maakte de belangrijke openingstreffer voor FC Oegstgeest. Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest speelt topwedstrijd

FC Oegstgeest trad afgelopen zaterdag aan tegen de nummer één in de competitie, Teylingen. Voor FC Oegstgeest dat met vier punten minder tweede staat, was er natuurlijk alles aan gelegen om het verschil kleiner te maken. Later zou blijken dat ze dit meer dan waar zouden maken.

Reeds in de tweede minuut bediende Cevie Petronella op links Mario Gianfiglio met een voorzet. Het vizier stond kennelijk nog niet op scherp, Mario Gianfiglio schoot hoog over.

Teylingen leek het eerste kwartier via combinatievoetbal wat voorzichtig en behoudend te voetballen. Terwijl FC Oegstgeest juist voortdurend de aanval zocht. Dit resulteerde regelmatig in goede mogelijkheden. Met dit lichte overwicht beloonde het team van Huig Jan Heeringa zich in de 17de minuut door de 0-1 op het scorebord te laten zetten. Via een combinatie van Mario Gianfiglio naar Sam Roelen en die op zijn beurt Paris Alberts van een pass voorzag, wist Paris Alberts te scoren (0-1).

In het spelbeeld in de eerste helft was FC Oegstgeest duidelijk superieur. Teylingen werd doorgaans vroegtijdig afgestopt en kwam niet tot kansen. Iets verder op in de eerste helft veranderde dat beeld licht omdat Teylingen na de 0-1 wel moest komen, maar gevaarlijk werd dat niet. Huig Jan Heeringa had het team goed neergezet. Het FC Oegstgeest publiek heeft echt genoten van het kwalitatief goede en verzorgde spel van de elf Oegstgeestenaren. Het straalde rust en zekerheid uit.

Na ongeveer 30 minuten viel de 0-2. Sam Roelen doorgebroken door de linies plaatste de bal via een lob over de keeper: 0-2.

Na de rust was het opnieuw Sam Roelen die in kansrijke positie kwam. In een sprint van eigen helft kwam hij weer alleen voor de keeper van Teylingen, Sam Witkamp. Maar nu schoot Sam Roelen over.

Iets later werd Teylingen met een penalty geholpen aan een tegendoelpunt. Vlak voor de achterlijn werd een speler van Teylingen onderuitgehaald. De goed fluitende arbiter, Michael Geysendorpher, nam de enig juiste beslissing, strafschop, met de 1-2 als resultaat.

De wat weggeëbde overtuiging van Teylingen was weer een beetje hersteld. Na wat kleine kansen van FC Oegstgeest, kwam Teylingen dan toch met een serieus schot. Het schot belandde op de lat.

Richting einde van de wedstrijd werd de wedstrijd even gestaakt omdat de grensrechter van Teylingen even onwel werd. Gelukkig herstelde hij snel.

Vlak voor tijd had de ingevallen Bas Brom nog een schotkans. De keeper blokkeerde dit schot goed.

De tweede kans van Teylingen in deze wedstrijd was een kopbal die nauwelijks over de kruising van het doel van keeper Gijs Jansen ging. De bal zou onhoudbaar zijn geweest.

In blessuretijd ging de wedstrijd echt op slot. De doorgebroken Mario Gianfiglio passeerde de keeper van Teylingen feilloos (1-3).

Met de winst van FC Oegstgeest wordt het steeds spannender in de ranglijst. Teylingen, FC Oegstgeest en SJZ voeren met z’n drieën de ranglijst aan met slechts een verschil van één punt.

Volgende week speelt FC Oegstgeest thuis om 14.30 uur tegen MMO.