Bij de spannende wedstrijd tegen Detos/Snel verloor het korbalteam van Fiks op het nipt. De eindstand werd 14-15. | Foto Wim van Tuijl Foto: Wim van Tuijl

Opnieuw nipte nederlaag voor Fiks

Korfbal n Het is Fiks weer niet gelukt om tegen Deetos/Snel een positief resultaat neer te zetten. Op eigen terrein ging de ontmoeting met 14-15 verloren.

Voor Fiks waren de druiven zuur na afloop. Zeker toen het bericht binnenkwam dat de concurrenten voor de strijd om een plek bij de eerste zes alle wel punten pakten. Fiks moet de komende weken aan de bak om promotie naar het hoogste niveau van de komende vernieuwde veldcompetitie veilig te stellen. "Dan zal er met meer overtuiging moeten worden gespeeld”, gaf trainer van Fiks, Bas Harland, aan. Hij miste de volle inzet, die er twee weken geleden tegen Tempo wel was. "Mijn team moet het hebben van structurele werklust. Ik vond het van beide kanten geen beste wedstrijd, maar mijn team had de goede lijn die tot 7-4 aanwezig was moeten vasthouden”, verklaarde hij. Bas ging niet voorbij aan het feit dat Jan Anholts en Roy Vreeken geblesseerd het veld moesten verlaten en voorlopig ook geen beroep kan doen op Mart Hortensius, die enkele weken geleden zijn hand heeft gebroken.
Na 7-4 leed Fiks in de aanval te veel onnodig balverlies en dat werd, achteraf gezien, voor rust al fataal; 7-8 achterstand. Fiks haakte in de tweede helft steeds aan. Zeker bij 12-12 leek perspectief op de eerste zege ooit op Deetos tot de mogelijkheden te behoren. Op het juiste moment volgde een nieuwe demarrage van de tegenstander (12-15). Eindstand 14-15.
Scores: Hilde Warmerdam en Dominic van Welzen (beiden 3), Ilse Hazekamp, Youp Coli (beiden 2), Jan Anholts, Kevin Vreeken, Melissa Heijne en Timo Dezentje (alle 1).
Laatstgenoemde scoorde in Fiks 2 tien keer. Het tweede selectieteam won met 22-18 van Deetos/Snel 2.