Op een na slimste gemeente

Onderzoek n Oegstgeest is de op een na slimste gemeente van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van krantaanbiedingen.nl


Krantaanbiedingen.nl liet het onderzoek uitvoeren op basis van nieuwe cijfers van het ministerie van OCW en het CBS en wilde hiermee aandacht vragen voor het belang van lezen. Het platform zag met een intelligentie-index grote verschillen per provincie en per gemeente. Uit het onderzoek blijken ‘Slimme’ Nederlanders' vooral in het westen van het land te wonen. Wassenaar mag zich de ‘Slimste gemeente van Nederland’ noemen. Oegstgeest staat op de tweede plek.


Aanrijding bij Abtspoelweg

Aanrijding n Bij een kop-staartaanrijding op de Abtspoelweg zijn op 3 juni drie voertuigen beschadigd geraakt. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de President Kennedylaan. Bij het ongeval raakte niemand gewond.


Het verkeersongeval gebeurde toen de voorste automobilist wilde stoppen voor fietsers die wilden oversteken. De automobilist daarachter zag dit te laat en botste op zijn voorganger. Ook de auto die daarachter reed botste tegen zijn voorligger aan.