Singelpark-wandeling

natuur n Op zaterdag 10 juni organiseert het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest een avondwandeling in het Leidse Singelpark.

Om 20.00 uur staan de gidsen klaar aan de stadskant van Station Leiden Centraal, waar zowel het busstation is als een ruime mogelijkheid om fietsen te parkeren. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Met zijn zes kilometer is het Singelpark ‘het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland’, een veelzijdige wandelroute langs de Zeven Singels van Leiden. Deelnemers lopen een deel van de Singelparkroute. Het MEC besteedt vooral aandacht aan de natuur, en men gaat speuren naar stoepplantjes. Uiteraard kunnen wandelaars ook genieten van de kunst en het historische stadsschoon. De wandeling is gratis, aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel prettig; via wandeling@mecoegstgeest.nl.


Duiding straatnamen 

betekenis n De gemeente wil bij de borden van straatnamen die een relatie hebben met de geschiedenis van Oegstgeest een korte uitleg toevoegen. Zo wordt duidelijk naar wie of wat de straatnamen zijn vernoemd. De uitleg komt op de straatnaamborden wanneer deze normaal gesproken vervangen worden.