Pieter Walvaart voelde deelnemers aan de tand over hun muziekkennis. | Foto Willemien Timmers
Pieter Walvaart voelde deelnemers aan de tand over hun muziekkennis. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Ondernemers beleven smakelijke PVOO-fietspuzzeltocht

Ondernemers in beeld

Omdat ondernemersvereniging PVOO (Platform voor Ondernemers Oegstgeest) dit jaar twintig jaar bestaat, organiseren zij diverse evenementen voor hun leden. Donderdag 1juni was er een fietspuzzeltocht waar de ondernemers zich van hun sportieve kant lieten zien. De tocht had als thema ‘ken je eigen dorp’ en was door Marjolijn van der Jagt van Dorpsmarketing Oegstgeest uitgezet. 

De start vond plaats bij de voormalige Rabobank aan de Lijtweg, nu het domein van de jeugd van kinderopvangorganisatie SKO. Op deze plek werden de deelnemers in kleine teams ingedeeld en welkom geheten door directeur-bestuurder Evalien Rengers die de starters trakteerde op een goodiebag met lekkernijen en informatie voor onderweg. 

Bij de eerste stop moesten de deelnemers bij de Rijnlandse Boekhandel op zoek naar het Jan Wolkers thema: Terug naar Oegstgeest. Moeilijker werd het bij IJscafé Danice waar de kunst van het ijsscheppen werd geleerd. En met de nodige lastige vragen over bekende locaties en personen van het dorp ging men naar kasteel Oud Poelgeest voor een typisch Oegstgeester versnapering: een Oegstgeester dakpan. 

Via het geboortehuis van Jan Wolkers fietsten de deelnemers naar het gemeentehuis. Op deze route werd op sushi getrakteerd bij het mooie gedicht De Herinnering van Jan Wolkers. Bij het gemeentehuis stond ‘de pretburgemeester van Oegstgeest’, Pieter Walvaart, met speciale ‘Terug-naar-Oegstgeest-keten’, met zijn muziekbakfiets klaar om de deelnemers aan de tand te voelen over hun muziekkennis. 

De tocht eindigde in de De Kempenaerstraat met een bezoek aan twee horecagelegenheden. Bij de eerste stond Mylaine Brussen voor haar Italiaanse restaurant La Focaccia klaar met een pizzapunt en drankje. Een gebaar dat iedereen zeer op prijs stelde. En tot slot was er de prijsuitreiking in Het Beleg van Oegstgeest waar Edward van Till zich inspande om de vermoeide en door de puzzeltocht in uitgelaten stemming geraakte deelnemers van een drankje en een welverdiende hamburger te voorzien. 

Voorzitter Gerrit Jan Bezemer kon met zijn mede-juryleden Willemien Timmers en Karen Rueb de winnaars bekend maken. De leukste naam van het team ging naar de Magic Five. Dit team van vijf dames ontving een leuke attentie van Dorpsmarketing. Daarna volgde het team met de hoogste eindscore van de puzzeltocht. Zij werden getrakteerd op een culinaire tegoedbon van Het Beleg. Uiteraard vonden alle overige deelnemers het meedoen veel belangrijker dan het winnen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding