Afbeelding
Foto:

De VVAO Leiden en omgeving organiseert nieuwe bijeenkomst

Ontmoeten n De VVAO Leiden en omgeving (vereniging van vrouwen met een hogere opleiding) organiseert een bijeenkomst voor leden en andere belangstellende vrouwen met een hogere opleiding. 

Deze keer gaan deelnemers met elkaar in gesprek aan de hand van het boek van Julia Wouters ‘De Zijkant van de Macht: waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen te overlaten.’ De focus van de boekbespreking is beeldvorming, en hoe vooroordelen vrouwen op achterstand zetten. Deze vooroordelen hebben zowel mannen als vrouwen. Als vrouw doe je het niet snel goed. Ben je aardig, dan kun je niet competent zijn. En ben je daadkrachtig, dan ben je de ‘bitch’. De praktijk wijst uit dat mannen worden beoordeeld op hun potentie, en vrouwen op wat ze al bereikt hebben. De voorbeelden die Wouters schrijft komen uit de politiek en het boek bevat ook wetenschappelijke inzichten en interviews met ervaringsdeskundigen. 

Datum: Dinsdag 13 juni van 20.00 tot 22.00, inloop vanaf 19.45 . 

Locatie: Oegstgeest. 

Toegang: gratis. Aanmelden via: leiden@vvao.nl? 

Meer informatie: www.vvao.nl.


Dineren bij Bregje

Dineren n Op dinsdag 23 mei zijn de gasten van de Zonnebloem weer bij Bregje gaan dineren.

De gasten hebben het erg gezellig met elkaar gehad. Eten met elkaar is toch altijd fijner dan alleen aan tafel te zitten. "Zonder de chauffeurs die onze hebben gebracht en gehaald, was deze activiteit niet mogelijk geweest”, laat het Zonnebloembestuur weten.