Afbeelding
Foto:

Korfballen bij CKV Fiks

Korfbal n Van maandag 22 mei tot en met vrijdag 26 mei hebben vier korfbalverenigingen uit de Leidse regio (Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp) gezamenlijk hun schouders gezet onder de 071-Korfbalweek. 


Het doel van de 071-Korfbalweek was om deze unieke korfbalsport, de enige sport waar jongens en meisjes gemengd en gelijkwaardig in één team spelen, extra in de schijnwerpers te zetten. Korfbalvereniging Fiks uit Oegstgeest is de afgelopen weken druk bezig geweest om korfbal in Oegstgeest op de kaart te zetten.

De 071-Korfbalweek kende een gevarieerd programma. Er is via diverse kanalen social media aandacht geweest voor korfbal, onder andere met de oprichting van de website www.korfbal-scool.nl. Daarnaast hebben veel basisscholen deze week hun gymles in het teken van korfbal gezet, zijn er korfbalclinics gegeven aan klassen van verschillende basisscholen in Oegstgeest en is er een vriendjes/vriendinnetjestraining geweest voor de F- en E-jeugd van korfbalvereniging Fiks. Op deze manier heeft CKV Fiks op diverse wijzen de kinderen uit Oegstgeest kennis laten maken met deze mooie sport.


Trainingen

"Denkt u dat korfballen misschien ook wat voor uw kind is?” laat een vertegenwoordiger van Fiks laat weten. "Bij CKV Fiks is er de komende weken de gelegenheid om op de dinsdag- of donderdagavond mee te trainen. Interesse of meer informatie, mail dan naar ledenwerf@ckvfiks.nl.