ASC-trainer Jesper Neuteboom spreekt zijn team toe. Hij neemt afscheid als trainer en geeft een nieuwe wending aan zijn loopbaan.  | Archieffoto
ASC-trainer Jesper Neuteboom spreekt zijn team toe. Hij neemt afscheid als trainer en geeft een nieuwe wending aan zijn loopbaan. | Archieffoto Foto: Wim van Tuijl

ASC daalt af naar derde klasse

Voetbal n ASC heeft afscheid moeten nemen van de tweede klasse. Na de 2-0 nederlaag tegen Donk is het doek afgelopen weekend definitief gevallen.


Lange tijd heeft ASC perspectief gehad om zich minimaal te plaatsen voor de play-offs om handhaving in de tweede klasse veilig te kunnen stellen. Na genoemde nederlaag eindigde de formatie van Jesper Neuteboom op de twaalfde plaats met evenveel punten als nummer 11, DoCos, maar de onderlinge resultaten van laatstgenoemde zijn beter. 

Samen met de reeds gedegradeerde ploegen TAVV en RVC komt ASC komend seizoen uit in de derde klasse. De kans is groot dat voor het eerst in de historie in competitieverband ASC uitkomt tegen FC Oegstgeest. Wel onder voorbehoud dat FC Oegstgeest zich via play-offs moet handhaven in de derde klasse.


Vol energie

In de eerste helft startte ASC met veel energie en liet de tegenstander nauwelijks in het spel komen. Probleem was dat ASC niet kon profiteren van het aanvallende overwicht. Een grote kans van Ralph van Zandwijk was het enige echte wapenfeit. Na rust was te merken dat de enorme inzet in de eerste helft veel kracht had gekost. Jesper: “De ruimtes werden groter en de duels werden minder fel gespeeld.” Donk trok het initiatief naar zich toe. De thuisploeg had wel de scherpte om te kunnen scoren. 

In de 65e minuut werd een voorzet doeltreffend door de spits afgerond. De genadeklap volgde niet lang erna. Een hoge bal werd niet goed ingeschat door Thomas Bax, die met een uiterste poging binnen het strafschopgebied zijn fout probeerde te herstellen. Het ging ten koste van een overtreding en daaruit volgde een penalty, die koelbloedig werd verzilverd. ASC perste er tevergeefs een slotoffensief uit. Daarbij was Niels Dalemans dicht bij de aansluitingstreffer. Helaas belandde zijn schot op de lat.


Analyse

Korte analyse Jesper Neuteboom. "Aan het begin van het seizoen was ASC degradatiekandidaat nummer één. Uiteindelijk speelde mijn team een prima eerste seizoenshelft. Daarna volgde een terugval; met name in de uitwedstrijden. Tot en met de laatste speelronde heeft ASC weten mee te strijden om minimaal de play-offs te bereiken”. Wellicht speelde ook mee dat ASC in de tweede seizoenshelft niet kon beschikken over de langdurig geblesseerde scorende spits Lars Valckx.


Afscheid

Jesper neemt afscheid als trainer en geeft een nieuwe wending aan zijn loopbaan. "Ik kijk positief terug op mijn drie jaar als hoofdtrainer bij ASC. Komend seizoen ga ik de UEFA A trainerscursus volgen en zal ik stage gaan lopen bij Ter Leede”, geeft hij tot slot aan.