Geïnteresseerden in Oegstgeester Hofjes welkom op ledenvergadering

wonen n Onlangs is bekend geworden dat de gemeente een haalbaarheidsonderzoek steunt dat de Oegstgeester Hofjes wil doen naar een hofje op de locatie Leo Kannerschool.

Daarmee is een hofje in Oegstgeest een stuk dichterbij gekomen. Geïnteresseerden in hofjes zijn zaterdag 3 juni welkom bij de Algemene Ledenvergadering van de Oegstgeester Hofjes, die van 11.00 tot 13.00 uur wordt gehouden in de Haeswijkflat, President Kennedylaan 141. Er wordt ook nog gezocht naar leden voor de initiatiefgroep. 


Graag aanmelden via info@oegstgeesterhofjes.nl.


Zomers Repair Café komende zaterdag

repareren n Een gescheurde fietstas, een doorgezakte tuinstoel, een vastgelopen ventilator - als ze gemaakt zijn, kan de zomer niet meer stuk. Op zaterdag 3 juni staan vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest iedereen bij die spullen uit het huishouden wil herstellen. Tussen 10.00 en 13.00 uur is het reparatiefeest in het Dorpscentrum, Lijtweg 9.

In en om huis gaan dingen wel eens kapot. Denk ook eens aan de tuinmeubelen, vakantiespullen, dingen voor de camping, alles wat aan zomers genieten bijdraagt. Zonde om het meteen weg te gooien als het ook nog gemaakt kan worden. De handige vrouwen en mannen van het Repair Café repareren bijna alles: kleding en textiel, fietsen, houten voorwerpen en meubels, speelgoed, dingen van hout, metaal, keramiek of kunststof. Verder ook elektrische apparaten en elektronica, de computer met toebehoren. 

De reparateurs vinden het leuk te laten zien hoe je zoiets samen aanpakt. Dat werkt gezellig en leuk. Zo komt zelf repareren weer terug in het dagelijks leven. Dat is goed voor milieu en portemonnee. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Verder op www.repaircafeoegstgeest.nl


Informatieavond aanleg glasvezel

internet n Op donderdag 8 juni organiseert Open Dutch Fiber een informatieavond over de aanleg van glasvezel voor de bewoners van Oranje-Nassau en Nieuw Rhijngeest.

Tijdens de avond kunnen vragen worden gesteld over de aanleg van het glasvezelnetwerk, zoals de aanlegprocedure, maar ook over de voordelen van glasvezel en de kosten van een glasvezelinternetabonnement. De informatieavond wordt gehouden in Dorpscentrum Oegstgeest aan de Lijtweg 9.

De eerste sessie start om 17.00 uur, de tweede om 19.00 uur en de laatste om 20.00 uur.

Open Dutch Fiber organiseert de informatieavond in samenwerking met partner T-Mobile.


31 mei start verkoop Nieuw Rijnvaert

wonen n 285 nieuwe woningen met traditionele en Hollandse architectuur gaan een nieuwe buurt vormen: Nieuw Rijnvaert.


Woensdag 31 mei start Adriaan van Erk met de verkoop van veertig luxe woningen in de eerste fase van Nieuw Rijnvaert gelegen in het verlengde van het al eerder gerealiseerde Rijnvaert vlakbij de Oude Rijn.

In de eerste fase van het waterrijke plan is plek voor acht villa's, tien herenhuizen en 22 schitterende twee-onder-een-kapwoningen, stuk voor stuk gelegen op een kavel aan het vaarwater met eigen ligplaats.


www.woneninnieuwrijnvaert.nl