Na de laatste wedstrijd van LOHC Dames 1 werden alle toppers bedankt.
Na de laatste wedstrijd van LOHC Dames 1 werden alle toppers bedankt. Foto:

Laatste wedstrijd voor LOHC dames 1

Hockey n Afgelopen zondag, 21 mei, stond alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor de vrouwen van LOHC dames 1.

Na het voortijdig binnenslepen van het kampioenschap hadden de dames van Leiden promotie naar de promotieklasse al afgedwongen. Toch stond er nog wel iets op het spel, de dames waren immers het hele seizoen nog ongeslagen en hadden tot dusverre alle thuiswedstrijden gewonnen.

Laatste wedstrijd

Deze reeks wilde LOHC dames 1 op de laatste speeldag thuis tegen Terriƫrs dames 1 bekronen met een laatste overwinning in de overgangsklasse. Tevens zou het de laatste wedstrijd zijn voor vijf speelsters die na dit seizoen afscheid nemen van LOHC dames 1.

Scherp

Leiden begon scherp aan de wedstrijd en wist het baltempo vanaf het begin hoog te houden. Dit resulteerde is al snel in wat kansen en aanvallende strafcorners. Na een handige actie van Noor Tilman die met haar backhand wist uit te halen was het Roosje Nolet die die bal met een tip-in in de goal wist te krijgen. 1-0.

Ook na de goal bleef Leiden hoog druk zetten, maar toch was het de Terriƫrs die de aansluitingstreffer kon maken. 1-1. Als reactie op de gelijkmaker was het Rozemarijn Tiebout die nog in de eerste helft voor de 2-1 mocht tekenen.

Strafcorner

Na de rust bleef het spel een beetje op en neer gaan. Beide teams hebben een aantal strafcorners versierd, maar geen van de teams wist hiermee te scoren. Leiden heeft nog een klein vreugde moment gehad toen Carolien Tiebout uit een corner de 3-1 leek te maken.

Afkeuring

De goal werd echter door de scheidsrechter afgekeurd, omdat de bal al te hoog zou zijn geweest. Leiden heeft de wedstrijd vervolgens zakelijk uitgespeeld en wist de minimale voorsprong van een doelpunt te behouden.

Doelsaldo

Dit betekent dat Leiden ook de laatste wedstrijd in de overgangsklasse heeft gewonnen en dit seizoen met maar liefst 60 punten (19 gewonnen wedstrijden en 3 gelijke spelen) en een doelsaldo van +39 heeft afgesloten.