Het Oegstgeester koor De Troubadours | Foto: Simon Duindam
Het Oegstgeester koor De Troubadours | Foto: Simon Duindam Foto: Simon Duindam

De Troubadours zingen Meesters van het Belcanto in Regenboogkerk

Concert n Op zaterdag 10 juni geeft het Oegstgeester koor De Troubadours een concert met werken uit het Italiaanse Belcanto (= schoon gezang), waarbij de melodie centraal staat.

Tot de meesters van deze muziekstroming behoren Bellini, Donizetti, Rossini en Puccini. Zij hebben een rijk oeuvre nagelaten dat nog steeds met veel succes op nationale en internationale podia ten gehore wordt gebracht. Het is geen wonder dat het publiek deze opera- en religieuze werken met enthousiasme en ontroering ondergaat, want de melodieën van het Belcanto zijn wonderschoon.

Op het programma van De Troubadours staan onder andere ‘Messa di Gloria’ van Puccini waarvan vooral het Agnus Dei veel emotie oproept. Van Rossini wordt de beroemde “Petite Messe Solonnelle” gezongen, waarbij de harmonie van de vier stemsoorten veel precisie van het koor vraagt. Uit de onvolprezen opera ‘Norma van Bellini’ zingt het koor een aantal mooie melodieën. De komische noot komt van Donizetti met zijn komische opera ‘Don Pasquale’. Hierin zingt het koor, in de rol van bedienden, hun meester Don Pasquale met ironie en humor toe. 

Aan het concert werken twee bekende solisten mee: tenor Edwin van Gelder en bariton Wessel Wirken. Met hun optreden voegen ze extra dramatiek en dynamiek toe aan dit concert. Hierbij worden koor en solisten begeleid door pianiste Tatiana Kiourou. De muzikale leiding van het concert ligt bij Erik van Balen, al meer dan dertig jaar vaste dirigent van het koor. 

Het concert wordt gegeven op 10 juni in de Regenboogkerk in Oegstgeest. Aanvang 20.15 uur (zaal open vanaf 19.45 uur). Kaarten 20 euro zijn verkrijgbaar aan de zaal of te bestellen bij Bram van der Wees, bram@vanderweesconsulting.nl, 06 17101726. Meer informatie: www.detroubadours.com