Rens Tienstra vertelt over geliefde componist Estse Arvo Pär

Muziek n Op zondagmiddag 4 juni vertelt Rens Tienstra op zijn eigen onderhoudende wijze over leven en werk van Arvo Pärt. 

Rens Tienstra laat zien hoe de orthodoxe liturgie en het gregoriaans doorklinken in de muziek van Pärt. Ter illustratie zingt kamerkoor Cappella pro Cantibus uit Oegstgeest, onder leiding van Rens, verschillende werken van Pärt. Tienstra verdiepte zich in het gregoriaans aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag, en de Folkwang Universität der Künste in Essen (D). Hij behaalde een Master of Music met een onderzoek naar de relaties tussen gregoriaans en hedendaagse compositie, en hij promoveerde magna cum laude aan de Folkwang-Universität met een proefschrift over melodievarianten in het Laaglandse gregoriaans.

De Estse Arvo Pärt is een van de meest geliefde componisten van dit moment. Na een persoonlijke en spirituele crisis trad hij in de jaren ‘60 toe tot de Oosters-orthodoxe kerk. Dit was een belangrijk keerpunt in zijn leven, dat ook zijn weerslag had op zijn composities.

Datum: 4 juni 2023. Tijd: 15.00 – 16.30 uur. Locatie: Regenboogkerk, Mauritslaan 12, Oegstgeest. Toegang: uitgangscollecte


Prachtige Midsummer Night op landgoed Oud Poelgeest

Beleving n Op woensdag 21 juni, de langste dag van het jaar, is kasteel Oud Poelgeest weer het sprookjesachtige decor van een grootse Midsummer Night-beleving.  

Vanaf zes uur spelen tenorsaxofonist Wouter Kiers met zijn orkest, en de driemansformatie Partners heerlijke muziek, terwijl het publiek op het terras kan genieten van het barbecuebuffet. Voordat de zon haar laatste stralen over de oprijlaan laat schijnen, kunnen bezoekers de hele avond het zeventiende-eeuwse kasteel binnenlopen en alle ruimtes bewonderen. Om half negen start het klassieke orkest Practicum Musicae op het kasteelgazon met een concert waarin ze onder andere een deel van de betoverende ouverture A midsummer night's dream van Felix Mendelssohn spelen. Goed om te weten: wie wil zitten neemt een dekentje of een eigen stoel mee. Kaarten voor de Midsummer Night op Oud Poelgeest zijn voor €7,50 verkrijgbaar via kasteeloudpoelgeest.com/midsummernight. Het barbecue-buffet is inclusief concertkaartje. 


Schema

18.00 - Muziek van Wouter Kiers en Trio Partners. 18.00 - Barbecue-buffet. 20.30 - Practicum Musicae - Weens repertoire. 21.15 - Practicum Musicae - ‘A midsummer night's dream' van Mendelssohn. 21.25 - Ondergaande zon tussen de pijlers van het toegangshek.

www.kasteeloudpoelgeest.com/midsummernight.