225 kinderen genoten in het hemelvaartweekend van het FCO-voetbalkamp. | Foto Paul Lichtenbeld
225 kinderen genoten in het hemelvaartweekend van het FCO-voetbalkamp. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

Voetbalkamp FCO onovertroffen

MIENIES n Op donderdag 18, vrijdag 10 en zaterdag 20 mei stonden er aan de rand van het terrein van voetbalclub FC Oegstgeest heel veel feestelijk versierde tenten opgesteld.

Niet minder dan 225 enthousiaste, Oegstgeester voetbalkinderen plus begeleiding vertoefden op het complex voor een onvergetelijk, drie dagen durend, voetbalkamp.

De iets oudere jeugd verbleef dit jaar ook op het FCO-terrein in plaats van op Duinrell, vandaar dat het traditionele Mieniekamp dit jaar tot ‘Voetbalkamp’ was omgedoopt.

In de zon, en tijdens de toch wel koude nachten, genoten de honderden kinderen van een zeer compleet programma dat geheel door FCO-vrijwilligers in elkaar was gezet. En als er even geen programma was, konden de kinderen zich uitleven op het voetbalveld of op één van de vrolijk gekleurde springkussens.


Activiteiten

Een greep uit de activiteiten: voetbal clinics, zwemmen in Poelmeer, een neon disco, glow-in-the-dark-voetbal, een bezoek aan Walibi, een adventurespel, een speurtocht door het dorp, een buikschuifbaan, waterspellen, een smokkelspel in het bos, broodjes bakken boven het vuur, een clublied maken en meedoen aan ouder-kind spelen. Te veel om op te noemen.