Dag van het Kasteel op landgoed Oud Poelgeest

OUD-POELGEEST n Op Tweede Pinksterdag, 29 mei, is het opnieuw de Dag van het Kasteel. Deze editie heeft als thema: Upstairs/Downstairs en staat in het teken van het personeel van kastelen en buitenplaatsen. Het programma op Kasteel Oud Poelgeest start om 11.00 uur en de toegang is gratis (met uitzondering van het concert in de Drakenzaal).

Wie nog nooit binnen in Kasteel Oud Poelgeest is geweest kan aanstaande maandag op Tweede Pinksterdag zijn of haar kans grijpen. 


rondleidingen

Tussen 11.00 en 16.00 uur geven vrijwilligers rondleidingen in het kasteel. Ook de bediende van Herman Boerhaave komt tot leven en vertelt over het reilen en zeilen van het dagelijkse leven van de familie Boerhaave.


In de Vijverzaal zal een verhalenverteller over de oorspronkelijke eigenaar van het kasteel, de familie Sohier, vertellen en over de verkoop van het kasteel aan Herman Boerhaave. Aanvangstijden hiervoor zijn 11.30, 12:30, 13:30 en 14:30 uur.


Hoeden en dansen

Ook kan het werk van een nostalgische hoedenmaakster bewonderd worden.

Dansorkest 7-2-7 zorgt voor twee muzikaal intermezzo’s om 14.00 en 15.15 uur. Zij spelen drie kwartier dansmuziek met herkenbare melodieën uit de jaren ’40 tot ’70 van de vorige eeuw. 


Kamerconcert

Er is op de Dag van het Kasteel ook een kamerconcert (‘Upstairs’) in de Drakenzaal in samenwerking met Theaterhuis Amalia. Duo Caran speelt: Carla Bos (harp) en Anne-Marie (viool). Deuren open: 16.00, aanvang concert 16.15 uur. Kaarten á €22,50 zijn te koop via de website theaterhuisamalia.nl.