De eerste film van Filmhuis Oegstgeest was een succes. | Archieffoto WT
De eerste film van Filmhuis Oegstgeest was een succes. | Archieffoto WT Foto: Willemien Timmers

30 maart: weer een film bij Filmhuis Oegstgeest

cinema n Op donderdag 30 maart vindt de volgende filmavond plaats georganiseerd door Filmhuis Oegstgeest.

Op het gebied van kunst kan 2023 het jaar van Johannes Vermeer worden genoemd met een grote expositie in het Rijkmuseum, een tv-programma en vele andere initiatieven. In Oegstgeest organiseert Saskia Baatenburg bij de Volksuniversiteit een minicursus over Johannes Vermeer op 21 en 28 maart in de bibliotheek. De film die op 30 maart in het Filmhuis Oegstgeest getoond wordt, staat ook in het teken van Johannes Vermeer: ‘Girl with a pearl earring’.

Deze film gaat over een jong meisje dat dienstmeid in het huis van schilder Johannes Vermeer wordt. Haar kalme en afwachtende houding helpt haar niet alleen bij het werk wat ze doet, maar trekt ook de aandacht van de schilder. Ondanks hun verschillende achtergrond en opvoeding, kijken ze op dezelfde manier tegen dingen aan. Vermeer betrekt haar langzaam in de wereld van zijn schilderingen: de rustige afbeeldingen van vrouwen in een huiselijke omgeving.


Locatie: Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9

Tijd: zaal open 19.00, aanvang film 19.30

Kosten: EUR 7,00 per ticket. Betaling aan de deur via PIN of contant (graag gepast betalen).

Gelieve vooraf aan te melden via filmhuis@dorpscentrumoegstgeest.nl in verband met het klaarzetten van de zaal.

Na afloop van de film zullen heerlijke bitterballen worden geserveerd.


De agenda voor Filmhuis Oegstgeest voor de komende periode is als volgt: Donderdag 30 maart 19.30, dinsdag 16 mei 19.30, dinsdag 4 juli 19.30 en dinsdag 15 augustus 14.30 (kinderfilm)