Leiden Sinfonietta

muziek n Leiden Sinfonietta geeft in de eerste helft van dit jaar twee concerten onder leiding van gastdirigent Libia Hernández.

Hernández kreeg voor het komende concert op zondagmiddag 26 maart keuzevrijheid voor het totaalprogramma én voor de solist in Beethovens vioolconcert. Dat is de Belgische violiste Sylvia Huang (1994) geworden die sinds januari als concertmeester verbonden is aan het Symfonieorkest van de Munt te Brussel. Daarvoor maakte ze acht jaar lang deel uit van de eerste violistensectie bij het Concertgebouworkest. 

Voorafgaand aan het vioolconcert luisteren bezoekers naar Wagners lieflijke Siegfried-Idyll en naar Fratres, een hedendaagse compositie van de Estlandse componist Pärt. 

• zondag 26 maart • 15.00 uur • Petruskerk Lammenschansweg 

Kaartverkoop aan de zaal en via leden: €15,- (tot en met 12 jaar €10,-) – inclusief pauzedrankje


Lentedansen

dansen n Sacred Dance onder leiding van Nanne Doets bestaat uit dansen op vrolijke of rustige muziek, die de belangrijke momenten in het leven vieren.

Van donker naar licht

In deze tijd verdiept zij zich in het paasverhaal en de lente. "De dansers gaan als het ware door het donker naar het licht, naar een tijd van vernieuwing en vrede", vertelt ze. "De bewegingen zijn helend voor lichaam en geest, maar geven ook plezier en verbinding met elkaar. De groep is verwelkomend voor alle leeftijden." 

Maandagochtend 27 maart of 3 april om 10.00 uur kan iedereen een keer gratis meedoen met de dansgroep in het Dorpscentrum Oegstgeest. Geen danservaring of danspartner nodig. Info: nannedoets@gmail.com.