Collecte bij FC Oegstgeest

Gehandicaptensport n In de week van 2 tot 8 april vindt in heel Nederland de collecteweek plaats van het Fonds Gehandicaptensport. In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap. Zij kunnen alleen met extra ondersteuning een sport beoefenen. Het Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken en om het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren.

Binnen de voetbalclub FC Oegstgeest zijn twee G elftallen actief. Het bestuur van FC Oegstgeest heeft besloten samen te werken met het Fonds in de vorm van een collectedag op zaterdag 25 maart. Voor, tijdens en na de wedstrijden wordt gecollecteerd voor de gehandicapten sport.

De helft van de opbrengst van zowel de collecteweek begin april als de collectedag 25 maart komt ten goede van de G elftallen van FC Oegstgeest. De rest gaat naar de gehandicaptensport in Nederland.


Op zaterdag 25 maart staan een aantal interessante thuiswedstrijden op het programma. Het G1 elftal speelt om 11.45 uur tegen DVV Delft G1 en om 14.30 uur speelt het eerste elftal van FC Oegstgeest tegen Lugdunum uit Leiden. 

Bij FC Oegstgeest zijn op zaterdag 25 maart diverse collectebussen (met QR-code) aanwezig. 


Stevige nederlaag voor Pecos 

tafeltennis n De tafeltennissers van Pecos zijn hun koppositie kwijt. In Venray was Red Stars zaterdag na een 2-3 tussenstand met 7-3 te sterk.

Het had halverwege zelfs 1-4 moeten staan, vertelde kopman Paul Kruijt achteraf. Want in het dubbelspel koesterde hij samen met Tony Houxuan op een 2-1 en 9-7 voorsprong. Die wist het duo helaas niet te over de streep te brengen, zoals ze ook in de enkelspelen de hele middag en avond ongelukkig waren. Kruijt wist nog wel te winnen van de op papier sterkste Noord-Limburger Ronald Bogaard, maar in zijn andere twee partijen speelde hij naar eigen zeggen ‘niet lekker’. Dat gold nog sterker voor Houxuan, die aan het eind van de dag kon bogen op slechts één gewonnen game.



Bergeijk profiteert

Het was verdediger Tom Helle die met knappe zeges op Van der Vleuten en Thijssen de schade voor Pecos nog enigszins wist te beperken. Al bleek na afloop dat achtervolger Bergeijk dankzij een overtuigende 9-1 bij Taverbo kundig wist te profiteren van de Oegstgeester misstap. De Brabanders gaan nu aan de leiding, met vier punten meer dan Red Stars en Pecos. Kruijt verwacht dat het nog vier speelrondes spannend blijft welk team straks de promotie naar de eerste divisie gaat behalen. Op de slotdag spelen de twee concurrenten tegen elkaar, dus alle kans op een late en spectaculaire ontknoping. Al is het affiche Pecos-Bergeijk, op Paaszaterdag, er ook een om alvast naar uit te kijken.