Paaseieren schilderen

Oekraïense-traditie n Op woensdagavond 5 april kunnen belangstellenden kennismaken met een mooie Oekraïense traditie van paaseieren schilderen. Dit zijn houten paaseieren die prachtig beschilderd worden met de hand.

Na het succes van vorig jaar, zijn er twee Oekraïense vrouwen die een workshop voorbereiden voor Oekraïense vluchtelingen en inwoners van Oegstgeest. Een leuke en creatieve avond vol ontmoeting.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan Sietske Steenbergen, sociaalmakelaar@oegstgeest.nl. Dit kan tot 25 maart. De avond start om 19.30 uur in het Dorpscentrum. Er wordt een tegemoetkoming van 10 euro gevraagd, voor de kosten en als gift voor een goed doel in de Oekraïne.


Palmpasen in de H. Willibrordkerk

uitnodiging n Op zondag 26 maart van 11.00 tot 12.00 uur gaan de kinderen die zich voorbereiden op de Eerste Heilige Communie in de pastorie van de Rooms-Katholieke kerk (ingang achterom via de keuken) een palmpaasstok maken. Hun broertjes en zusjes doen mee en alle andere kinderen uit Oegstgeest zijn ook welkom.

Er wordt voor stokken en versiering gezorgd en er zijn mensen om de kinderen te helpen. Enkele moeders van communicantjes hebben zich aangemeld en ook Sjoerd Zuidersma, pastoraal werker van de parochie zal er bij zijn. 

Op Palmzondag, 2 april, wordt er aan de palmpaasstok (ook als die thuis gemaakt is) een palmtakje bevestigd, waarna de kinderen in optocht de kerk in mogen lopen. 

Voor meer informatie kan men bellen met de pastorie, op maandag, dinsdag en donderdag, van 9.00 tot12.00 uur (071-517 5304).


Kindermuziekweek 

muziek n Van 24 maart tot en met 2 april is het voor de vijfde keer Kindermuziekweek. Een dikke week boordevol muziek voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Met concerten, activiteiten en voorstellingen op school en het kinderdagverblijf, maar ook live in het theater, concertzalen, bibliotheken, muziekscholen en zelfs in ziekenhuizen.

Ook De Mirtetak, Centrum voor Muziek en ontwikkeling, doet mee. Er is op woensdag 29 maart een open les Muziek op Schoot voor ouders met kinderen van 1 tot 2 jaar in Sunterra in Oegstgeest. Ook op vrijdag 31 maart zijn er peutermuzieklessen tot 4 jaar. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Samen zingen, dansen en muziek maken op kleine instrumentjes, met andere kinderen. Muziek maken helpt in de totale ontwikkeling van het kindje.

Meer weten of aanmelden: 

mirtetak.nl