Heren 1 van LOHC.
Heren 1 van LOHC. Foto:

Heren LOHC winnen in Huizen

Sport

Na het zondag jongstleden teleurstellende 2 -2 gelijkspel na een comfortabele 2 - 0 voorspong, speelde LOHC Heren 1 zondag 19 maart thuis tegen Huizen Heren 1. Huizen stond voorafgaand aan de wedstrijd met achtentwintig punten op de tweede plaats in de Overgangsklasse poule A, negen punten meer en vier plaatsen hoger dan LOHC Heren 1. De eerdere uitwedstrijd werd na een 0 - 1 voorsprong bij rust, uiteindelijk kansloos door de Leidsch Oegstgeester heren verloren met 4 - 1, een mooie gelegenheid dus om het een en ander recht te zetten en nu wel de volle drie punten in eigen huis te houden.

In de wedstrijdselectie ontbraken ten opzichte van vorige week Mehtab Grewal, Sascha Donders en Tim Bosma. De selectie was aangevuld met Cas Wolters en Pepijn Rozemeyer uit de j-O18.

LOHC begon vol strijdlust en energie aan de wedstrijd maar kreeg al na één minuut spelen een forse tegenslag te verwerken door het geblesseerd uitvallen van centrale verdediger en steunpilaar Paul Koot. Na enkele daardoor noodzakelijke omzettingen in de verdediging trachtte de thuisploeg de draad weer op te pakken. Huizen dat ook vol overtuiging uit de startblokken was gekomen rook echter bloed.

Dit resulteerde al snel in een eerste doelpunt voor de bezoekers, waarbij een van de aanvallers van Huizen na een afgeslagen strafcorner eenvoudig vanaf de achterlijn rond de strafbalstip kon worden ingespeeld en vrijwel onbelemmerd in het doel kon pushen.

Slechts enkele minuten later behaalde Huizen een volgende strafcorner na slordig uitverdedigen van de thuisploeg. Deze corner werd na in eerste instantie te zijn gestopt door de lijnstop alsnog strak in gepusht: 0 - 2 voor Huizen.

LOHC zette tegen het einde van het eerste kwart nog eens vol aan. Niet veel later echter kwam bij een uitval na een wat dubieuze beoordeling van de scheidsrechter een van de spelers van Huizen vrij voor keeper Thijs Dekker van LOHC, die hij met een feilloos schot wist te passeren. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken keek de thuisploeg zo al na het eerste kwart tegen een ruime 0 - 3 achterstand aan.

Na enkele motiverende adviezen van de coach Marc de Moor begon LOHC gecontroleerd druk zettend op de opbouw van Huizen en loerend op kansen sterk aan het tweede kwart. De Braziliaanse spits Lucas Paixão kreeg al snel een grote kans vrij voor de goal, welke echter werd gepareerd door de goed keepende Huizense goalie. Ook daarna bleef LOHC dominant mede doordat de bezoekers uit Huizen wat meer afwachtend begonnen te spelen. Het was voor het oog de bovenliggende ploeg, zonder overigens echte kansen af te dwingen en zo werd de rust bereikt met een 0 - 3 stand.

Uit de kleedkamer gekomen veranderde er in het derde kwart weinig aan het spel van beide teams. De Leids-Oegstgeester mannen trachten met veel inzet en prima combinatiespel de verdediging van Huizen te kraken en de achterstand te verkleinen, terwijl Huizen op hun beurt dit gecontroleerd pareerden. Veel kansen behoudens enkele strafcorners voor beide teams, leverde dit dan ook niet op. Geen van deze strafcorners werd benut mede door goed keeperswerk van de doelman van LOHC en zo eindigde ook het derde kwart met een 0 - 3 voorsprong voor Huizen.

Vanaf de start van het vierde kwart gooide LOHC alle schroom van zich af, werd er een verdediger opgeofferd en vervangen door een extra aanvaller en ging het vol op de aanval spelen. Snel combinerend in de opbouw en de spelers van Huizen over het hele veld afjagend als zij de bal hadden, deed de thuisploeg er alles aan om alsnog de score een rooskleuriger aanzien te geven. Een gele kaart voor Huizen, verschillende strafcorners en een door vroeg fluiten van de scheidrechter ongeldig doelpunt voor LOHC, mochten niet baten. De bal ging er maar niet in.

In de laatste minuut wist LOHC opnieuw een corner te forceren. De scheidsrechter floot af en Frans Laarhoven wist deze uitspeelcorner alsnog met enig fortuin te benutten waarmee de wedstrijd eindigde in een 1 - 3 overwinning voor de bezoekers.

Met deze winst consolideerde Huizen haar tweede positie in de Overgangsklasse poule A, terwijl LOHC mede doordat vrijwel alle teams die lager stonden ook verloren zich handhaafde op plek zes.

Na de wedstrijd werd Jauke Schut dankzij zijn solide verdedigende spel en getoonde leiderschap, door zijn medespelers en staf gekozen tot Kin Sushi Man van de Wedstrijd.