Afbeelding
Foto:

In de ban van thee

lezing n Thee is meer dan warmte en gezelligheid. Thee kent een interessante en lange geschiedenis. Op donderdag 9 februari van 10.00 tot 11.00 uur geeft theesommelier Laurette E. Laman Trip een interessante lezing over thee bij de Volksuniversiteit Oegstgeest.

Met een achtergrond in de kunst- en cultuursector, gecombineerd met ervaringen als theesommelier, neemt Laurette deelnemers mee langs de belangrijkste sociaal- en cultuurhistorische gebeurtenissen die door deze gouden drank beïnvloed zijn. De handel via de zijderoute en overzee, de oorlogen die de grootmachten erover hebben gevoerd, tot aan de invloeden op de toegepaste kunst (porselein, de mode, literatuur, etc.). En dit zijn slechts enkele voorbeelden die aan bod zullen komen. Het verhaal wordt nog meer tot leven gebracht met een bijpassende kwaliteitsthee geserveerd in authentiek servies uit de 19e eeuw.

Deelname kost €18,50. De kosten voor de kwaliteitsthee zijn €1,50 per kop. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit.