De organisaties van het Platform Kunst, Cultuur en Erfgoed Oegstgeest en wethouder Dick de Groot
De organisaties van het Platform Kunst, Cultuur en Erfgoed Oegstgeest en wethouder Dick de Groot Foto:

Geslaagde bijeenkomst Platform Kunst, Cultuur en Erfgoed

Algemeen

Op maandag 30 januari vond de bijeenkomst van het Platform Kunst, Cultuur en Erfgoed Oegstgeest plaats in Kasteel Oud Poelgeest. 

De kunst- en cultuurorganisaties van het Platform willen zich sterk maken voor kunst, cultuur en erfgoed in Oegstgeest. Het Platform bevordert de samenwerking tussen de deelnemende organisaties onderling en met de gemeente. Samen met de gemeente wil zij het kunst- en cultuuraanbod op peil houden én mede vormgeven. Wethouder Dick de Groot was voor deze bijeenkomst uitgenodigd en hij gaf aan de uitgangspunten van het coalitieakkoord m.b.t. kunst, cultuur en erfgoed in goed overleg met alle organisaties te willen vormgeven.

Het Platform wil de zichtbaarheid en vindbaarheid vergroten d.m.v. een website. De website wordt binnenkort gelanceerd. De organisaties gaven aan kennis te willen delen en gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en activiteiten met elkaar af te stemmen in een jaaragenda kunst, cultuur en erfgoed.

Tijdens de vergadering kreeg het Comité Oegstgeest Schrijversdorp de gelegenheid om met de aanwezige organisaties hun ideeën over Oegstgeest Schrijversdorp te bespreken. Inwoners die betrokken willen worden als vrijwilliger bij de activiteiten rondom Oegstgeest Schrijversdorp kunnen dat kenbaar maken bij vrijwilligersmakelaar Ivonne Janka (vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl)

Tot slot van de succesvolle bijeenkomst gingen de aanwezigen met elkaar op de foto in de Boerhaavezaal van Kasteel Oud Poelgeest.