Hoe duurzaam is Oegstgeest?


duurzaamheid n Veel mensen, professionals en vrijwilligers, zetten zich in om Oegstgeest te verduurzamen. Op zaterdag 28 januari kunnen alle Oegstgeestenaren van 11.00 tot 16.00 uur in Dorpscentrum Oegstgeest kennismaken met alle duurzaamheidinitiatieven in het dorp.

Op deze binnenmarkt zien bezoekers wat er allemaal wordt gedaan op het vlak van verduurzaming. Het gaat dan om energie besparen, energie opwekken, klimaatadaptatie, een gezonde leefomgeving voor nu en in de toekomst, maar ook om het voortbestaan van planten en dieren, het hergebruik van spullen, en om het repareren van producten. De variatie aan duurzaamheidactiviteiten is enorm.

Tijdens deze bijeenkomst kan men vragen stellen aan de vertegenwoordigers van de vele groepen, maar ook kunnen er ideeën geopperd worden, of kan men zich aanmelden om een steentje bij te dragen. Er staan zaterdag bomen in de hal van het Dorpscentrum om wensen en beloftes in te hangen. Ook voor kinderen worden er activiteiten georganiseerd door Hester Scheltens van het Kunstkasteel. Verder is er een mogelijkheid om te leren koken op inductie. Voor de deur staat de Bus van Duurzaam Bouwloket; daar kunnen bezoekers informatie krijgen over het isoleren en energiezuiniger worden van hun woning.

"We willen met elkaar onze gemeente Oegstgeest duurzamer maken om aan onze kinderen een gezonde aarde mee te geven”, laten de organisatoren van de gemeente en Duurzaam Dorp Oegstgeest weten. Iedereen is welkom op 28 januari van 11.00 tot 16.00 uur in het Dorpscentrum Oegstgeest (Lijtweg 9).