Stadsarcheoloog Peter Stokkel vertelt over opgravingen op het Binnenhof.
Stadsarcheoloog Peter Stokkel vertelt over opgravingen op het Binnenhof. Foto:

'In je kracht staan'

workshop n Op zaterdag 28 januari geeft Nicole van Ruitenbeek van Nica-Luce een workshop: In je kracht staan in Sunterra, Clusiushof 7.

De workshop is ontwikkeld voor mensen die in de steeds turbulenter wordende wereld hun houvast meer in zichzelf willen vinden. De workshop is gericht op directe toepassing in het dagelijkse leven. Nicole traint mensen om hun geestkracht te versterken door het richten van de eigen intentie en aandacht. Hiertoe kunnen deelnemers eenvoudige praktische privé-oefeningen doen gebaseerd op eigen ervaring. Er is geen voorkennis vereist, de lesstof is zeer toegankelijk en geschikt voor jong en oud. Aanvang 14.00 uur, vrij parkeren. Voor meer info en aanmelding: www.nica-luce.com.


Opgravingen op het Binnenhof

lezing n In Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, is op 3 februari van 20.00 tot 22.00 uur een lezing te beluisteren in een reeks over de geschiedenis en archeologie van de Rijnstreek.

Bij deze eerste lezing, te geven door Peter Stokkel, gemeentelijk archeoloog van Den Haag, is in het bijzonder aandacht voor de opgravingen op het Binnenhof.

De lezingenreeks wordt georganiseerd door de Stichting ArcheoHotspots in samenwerking met de Nederlandse Archeologievereniging en de Historische Vereniging Oegstgeest.

De entree à 10 euro kan contant worden voldaan bij de ingang, waar de deur vanaf 19.30 uur open is. Tegen een kleine vergoeding is er koffie en thee. Aanmelden kan via e-mail naar phh.pieterse@hccnet.nl.