Bij Willibrords Erf, bij het Groene Kerkje, is een grote banner opgehangen om op de actie te wijzen. | Foto PR
Bij Willibrords Erf, bij het Groene Kerkje, is een grote banner opgehangen om op de actie te wijzen. | Foto PR Foto:

Start actie Kerkbalans: ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’

geven n Afgelopen zaterdag werd het startsein gegeven voor de jaarlijkse Actie Kerkbalans, die loopt van 14 tot en met 28 januari.

Met meer dan 2.000 deelnemende kerken is Kerkbalans de grootste fondsenwerfactie van het land. Tijdens de actie vragen plaatselijke parochies en gemeenten hun leden om een financiële bijdrage.

Het is voor velen van betekenis dat de kerk er is. Het is een plek van bezinning en bezieling, van tranen en troost, van vriendschap en nieuwe moed. Er klinkt mooie muziek en er is een goed woord waarmee je de week in kunt. “We zoeken naar manieren om in de wereld van nu de taal van ‘samen’ te oefenen. Samen rond de tafel, samen het weekend in, samen bidden en zingen. Samen in actie en samen op pad. Met God en met elkaar. Ook zorgen we samen voor de mensen in de samenleving die onze steun nodig hebben of onze bescherming zoeken. Zo verspreiden we warmte om ons heen, in het voetspoor van Jezus”, aldus een woordvoerder van een van de Oegstgeester kerken.

Slogan van de Actie Kerkbalans is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen.' Want kerken willen ook voor de generaties die komen van betekenis zijn. Wanneer gemeenteleden vandaag geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat: omzien naar elkaar. Maar ook niet-leden zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om een bijdrage te geven. Bijvoorbeeld voor het in stand houden van het Groene kerkje, als locatie voor rouw- en trouw bijeenkomsten of als een onmisbaar dorpsgezicht. Zie www.pgoegstgeest.nl voor meer informatie.