Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Werkzaamheden in recreatiegebied Klinkenbergerplas

recreƫren n In 2015 is de Klinkenbergerplas door provincie Zuid-Holland overgedragen aan de gemeente Oegstgeest. In een vaststellingsovereenkomst zijn nu de laatste dingen geregeld.

In 2018 is het recreatiegebied heringericht en in het voorjaar van 2022 heeft de Klinkenbergerplas een opknapbeurt gekregen. Delen van het wandelpad zijn hersteld, er zijn picknicktafels geplaatst en de inrichting rond de kleine plas, speelweide en oeverzwaluwkast is verbeterd om de overlast van loslopende honden tegen te gaan en te voorkomen dat honden op plekken komen waar dat niet mag. 

De gemeente Oegstgeest wil de biodiversiteit in het gebied verder vergroten, niet alleen bij de kleine plas, maar ook op een deel van de ligweide door daar struikgewas aan te planten en ecologisch maaibeheer toe te passen. Er ontstaat zo een betere aansluiting tussen de natuurwaarden rond de grote en de kleine plas. Het gaat om een klein deel van de ligweide, het grootste deel, daar waar het water toegankelijk is, behoudt de recreatieve functie. De werkzaamheden worden in het eerste kwartaal van 2023 uitgevoerd.