Deelnemers van de workshop fotografie. | Foto PR
Deelnemers van de workshop fotografie. | Foto PR Foto:

Start het nieuwe jaar met een cursus bij Volksuniversiteit Oegstgeest

beleven n In het nieuwe jaar zijn er weer interessante, creatieve en informatieve activiteiten te volgen bij de Volksuniversiteit Oegstgeest. Er is een veelzijdig programma met cursussen, workshops, lezingen en andere activiteiten. Van bridge tot en met fotograferen, tekenen en acteren. Er is voor iedereen wel iets te vinden.

Voor de creatievelingen is er bijvoorbeeld een minicursus edelsmeden. Er wordt gewerkt met vuur, zuur en elektrisch gereedschap om zo tot een mooi persoonlijk eindresultaat te komen. De twee wekelijkse workshops van CreaDo blijven onverminderd populair en hiervoor staan weer een aantal leuke creatieve workshops gepland zoals Handlettering, Mandala tekenen en Paaskransen maken.

In februari staat een verrassende lezing gepland met de naam In de ban van thee. Deelnemers worden meegenomen langs de belangrijkste sociaal- en cultuurhistorische gebeurtenissen die door deze gouden drank beïnvloed zijn. De lezing Wegwijs in de supermarkt gaat over hoe je de juiste keuzes kan maken voor een gezond eetpatroon in het grote aanbod. 

Ook zijn er een aantal cursussen zoals Botanisch tekenen, Acteren en Bridge. Nieuw is de Leeskring Feminisme gegeven door Rehab Mouna Chaker, Syrisch-Nederlandse feministe en kenner van de Arabische taal en cultuur. Tijdens deze leeskring worden boeken gelezen en besproken waarbij verschillende van deze onderwerpen worden uitgelicht.

De Volksuniversiteit Oegstgeest brengt nog veel meer activiteiten binnen bereik. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit. Daar kan ook aangemeld worden voor de activiteiten. Of loop even binnen bij de Bibliotheek in Oegstgeest tijdens openingsuren, waar een medewerker vragen kan beantwoorden of mee kan helpen met aanmelden.