Voetballers ASC keren met lege handen huiswaarts

voetbal n ASC is afgelopen zaterdag zonder punten gebleven. Met een 3-0 nederlaag werd de thuisreis aanvaard.

Tegenstander FC Oudewater is vorig seizoen via de nacompetitie gepromoveerd naar de 2e klasse. Dit blijkt niet voor niets, want volgens trainer Jesper Neuteboom bewees de tegenstander deze wedstrijd dat het een goede ploeg heeft. “FC Oudewater beschikt over snelle technisch vaardige aanvallers, die een plaag vormden voor de defensie van ASC”, verklaarde Jesper. Dankzij goed collectief verdedigen hield ASC de rijen tot de rust gesloten te houden. Er ontstonden weinig echt uitgespeelde kansen. Perspectief voor resultaat bleef tot en met de rust behouden.
In de tweede helft vertaalde de thuisploeg het goede spel in de vijftigste minuut in een treffer en daarmee was volgens Jesper het verzet gebroken. ASC was deze middag niet in staat om serieus op jacht te gaan naar treffers. Via een counter en een rake kopbal uit een vrije trap vielen ook de 2 en 3-0. “Helaas was ASC in minder goede vorm en jammer dat een einde is gekomen aan een ongeslagen serie wedstrijden. Volgende week thuis tegen Kagia hopelijk met honderd procent inzet naar een positief resultaat”, sprak Jesper tot slot.