Overwinning voor heren LOHC

hockey n LOHC Heren 1 speelde op zondag 20 november op Sportpark De Krogt de thuiswedstrijd tegen Were Di Heren 1. Were Di stond voorafgaand aan de wedstrijd met tien punten uit negen wedstrijden op de tiende plaats in de Overgangsklasse poule A, slechts één punt minder en ook één plaats lager dan LOHC Heren 1. Een volgende belangrijke kans dus voor LOHC om de volle winst te pakken.

Ondersteund door het ondanks het ijskoude en regenachtige weer behoorlijk toegestroomde publiek, begon LOHC met veel vertrouwen aan de wedstrijd. Vanaf de eerste seconde zette het de opbouw van Were Di fel onder druk en trachtte het zelf mede dankzij een snelle balcirculatie gevaar te stichten voor de goal van de tegenstander. Echt gevaarlijk voor beide doelen werd het echter nog niet en zo eindigde het eerste kwart met een gelijke 0 - 0 stand.In het tweede kwart kwam daar snel verandering in. Al binnen enkele minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via een snelle onderschepping van de opbouw van Were Di en een daaropvolgende zorgvuldig uitgespeelde counter die uiteindelijk door Lukas Paixão werd afgemaakt. Ook in het vervolg van dit kwart werd het regelmatig gevaarlijk voor de goal van Were Di, mede doordat de mannen van LOHC de ruimte die op het veld lag steeds beter gingen benutten. Het waren echter uiteindelijk de bezoekers die uit een van hun spaarzame aanvallen tegen het einde van dit kwart tegen de verhouding in de gelijkmaker wist te scoren. Niet uit het veld geslagen door deze tegengoal pakte de Leidsch-Oegstgeester ploeg haar energieke spel gelijk weer op en wist het alsnog op slag van rust na een goed uitgespeelde aanval opgezet door Tim Bosma die na goed doorlopen en een knappe combinatie tussen Jesse Webbers en Cas Wolters, handig de 2 - 1 ruststand op het scorebord wist te zetten.

Weer enigszins opgewarmd na het bezoek aan de kleedkamer ging LOHC na de rust door met waar het mee bezig was namelijk fel druk zetten op de opbouw van Were Di dat daarmee amper aan gevaarlijke aanvallen toekwam en zelf mede dankzij een snelle balcirculatie, regelmatige balverleggingen en enkele gevaarlijke rushes gevaar te stichten voor de goal van de tegenstander. Dit resulteerde tegen het einde van het derde kwart in een snel opgezette aanval via Tim Bosma en zijn pass op de goed in de cirkel voor zijn man gekomen Cas Wolters die met een fraai diagonaal backhandschot de 3-1 scoorde.In het laatste kwart kwam de voorsprong van LOHC vrijwel niet meer in gevaar. De thuisploeg drong wat minder aan en controleerde met veel inzet het spel en Were Di kon moegestreden in het ijskoude omstandigheden daar weinig meer tegenover zetten.

Zo eindigde deze wedstrijd in een verdiende 3 - 1 overwinning voor LOHC, waarmee de ploeg op de ranglijst met twee plaatsen stijgt naar de zesde plek. Na de wedstrijd werd Tim Bosma mede dankzij zijn aanvallende acties en fraaie goal, door zijn medespelers en staf gekozen tot Kin Sushi Man van de Wedstrijd.
Zondag 27 november aanstaande wacht de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen uit op Sportpark Loosdrecht tegen Hilversum Heren 1 dat momenteel met zeven punten uit tien wedstrijden op de een na laatste, elfde plaats staat in de Overgangsklasse poule A.