Afbeelding
Foto: Wim van Tuijl

Mantelzorgcafé Oegstgeest

ontmoeting n werkgroep Mantelzorgcafé Oegstgeest organiseert op 29 november een informatiebijeenkomst voor mantelzorgers.

Tijdens het Mantelzorgcafé kunnen bezoekers op ontspannen wijze andere mantelzorgers ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten, ervaringen en tips met elkaar delen en informatie vergaren over verschillende thema’s. Er is een gevarieerd programma.

Veel mensen hebben zorgen voor of over iemand. Omdat die ander chronisch ziek is, een beperking heeft of op leeftijd is en hulp nodig heeft. 

“Heeft u deze zorgen ook voor of over iemand dan bent u ook mantelzorger: iemand die geen professionele hulpverlener is, maar wel heel belangrijk werk doet voor iemand anders. Mantelzorger zijn is een grote verantwoordelijkheid. Er komt vaak veel op u af en u wilt de zaken goed geregeld hebben”, laat Mantelzorgmakelaar Femke Vermeer weten.

Eén van de zaken die hierin een rol kan spelen is verantwoord medicatie-gebruik. Jasmijn Groenewold, van apotheek Bekerkomt langs om meer te vertellen over veilig medicatie gebruik.


Maatwerk

Jasmijn vertelt tijdens dit café over de inzet van medicatie-dispensers en baxter systemen. En hoe bijvoorbeeld de vrij verkrijgbare medicatie en vitamines en supplementen van de drogist van invloed kunnen zijn op de voorgeschreven medicatie van de huisarts.

Het Mantelzorgcafé is er voor iedereen die zorgt voor iemand anders en het prettig vindt om ervaringen uit te wisselen. “U bent van harte welkom, toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.”

Mantelzorgcafé • Dinsdag 29 november •  14.00 tot 16.00 uur • Haeswijkflat, President Kennedylaan 141


SeniorenSoos Rendez Vous

ontmoeting n In de maand december organiseert de SeniorenSoos Rendez Vous weer een vrolijke contactmiddag in Dorpscentrum Oegstgeest voor thuiswonende senioren die wel wat gezelligheid kunnen gebruiken.

Zondag 11 december kan men genieten van een vrolijk muzikaal optreden en met een knipoog naar de Kerst van Show- en Muziekgezelschap Sempre Avanti.

Lokatie: Dorpscentrum Oegstgeest.

Aanvang : 14.00 uur en de speciale entreeprijs is € 7,50.

Consumpties voor eigen rekening.

Aanmelden is nu reeds mogelijk via de mail: wabl@casema.nl / jennygrandia68@gmail.com.