Taizeviering Groene Kerk

ontmoeting n Komende zondag, 27 november, om 19.00 uur is er weer een Taizeviering in de Rehobothkerk, Lijtweg 1.

Belangrijk verschil met de doorsnee protestantse eredienst is dat er geen preek gehouden wordt. Taizégebedsvieringen hebben een meditatief karakter, met eenvoudige liederen, een psalmlezing, een lezing uit het Nieuwe Testament, enkele voorbeden en een centrale plek voor stilte als vorm van gebed.


De schoonheid van weemoed

muziek n Op zondag 27 november staat Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, weer in het teken van een liederenrecital. Aanvang: 16.00 uur, deur open 15.30 uur.

Deze keer cultuur van eigen Oegstgeester bodem.

Oegstgeestenaren Nico Klaasen, bariton en Laurens Leujes, piano, brengen enkele delen ten gehore van liederencycli van Wagner (Wesendonck’s Lieder), Sviridov (Petersburg, a vocal poem), Schubert (Winterreise), aangevuld met liederen van Tsjaikovski, Händel en Stolzel. 

Nico Klaasen heeft als koorsolist diverse prijzen gewonnen op festivals in Belarus en Moskou. Op het Moskouse festival ‘Talent zonder grenzen’ ontving hij een oorkonde voor zijn vertolking van Tjesnokov’s ‘Spasi Boze’. Vanaf 2020 legt hij zich toe op het zingen van recitals met pianobegeleiding. 

Laurens Leujes is een ervaren pianist en begeleider in vele genres. Vele Oegstgeestenaren zullen hem kennen van voorstellingen en muziekavonden op het Rijnlands lyceum. Hij begeleidde vele (oud)-leerlingen tijdens audities bij conservatoria en theateropleidingen.


Met de Dorpsbus naar De Bosrand

shoppen "Vind je de kerstafdeling van de Bosrand ook altijd zo mooi? En wil je je huis weer in gezellige kerstsfeer brengen? Breng dan een bezoekje aan de Bosrand met de Dorpsbus van Radius", laat een medewerker van de welzijnsorganisatie weten.

Wanneer je door leeftijd of een handicap slecht gebruik kunt maken van het openbaar vervoer biedt de Dorpsbus in Oegstgeest uitkomst. De Dorpsbus rijdt van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 16.45 uur. 

Voor € 2,00 haalt de bus gasten thuis op en brengt hen naar de Bosrand. Zij worden na twee of drie uur weer opgehaald en voor € 2,00 weer thuisgebracht. 


Reserveren kan telefonisch van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 11.00 uur via 071 707 42 90.

Meer info over de Dorpsbus: www.radiuswelzijn.nl