De dames van LOHC D1. Zij staan na de overwinning voorlopig bovenaan op de ranglijst.
De dames van LOHC D1. Zij staan na de overwinning voorlopig bovenaan op de ranglijst. Foto:

Dames LOHC D1 nog op eerste plek ranglijst

hockey n Na de 0-1 winst op Voordaan afgelopen week mocht Leiden dames 1 zondag aantreden tegen Cartouche dames 1, die op dat moment zesde op de ranglijst stond met 4 punten.

De dames van LOHC begonnen scherp. Zo wist Marije de Graaff na drie minuten spelen met een strakke backhand vanaf de achterlijn de 0-1 op het scorebord te zetten. De Leidsche dames kregen gedurende de wedstrijd nog een aantal kansen en strafcorners, maar wisten geen doelpunt meer te verzilveren. Zonder veel kansen weg te geven, bleef de stand 0-1.

Met 9 punten uit drie wedstrijden staat LOHC nog steeds op de eerste plek op de ranglijst. Aanstaande donderdag spelen de dames de tweede ronde van de GOLD CUP, thuis tegen HDM dames 1.


VIVAX start seizoen

zwemmen n Begin september vierde zwem- & waterpolo vereniging VIVAX de start van het nieuwe seizoen met een gezellige barbecue.

In de zonovergoten tuin van zwembad Poelmeer genoot iedereen van goed gegrild vlees, lekkere broodjes en heerlijke salades. Onder het genot van koele drankjes werd het komende seizoen alvast besproken en leerden de nieuwe leden de vereniging kennen. De barbecue, die mogelijk werd gemaakt door onder andere Albert Heijn Terweeplein viel goed in de smaak en ook de ijsjes na afloop gingen er goed in. Iedereen heeft zin in het nieuwe seizoen.

'Als je altijd al hebt waterpolo hebt willen proberen, grijp dan je kans en train een keer mee”, laat een woordvoerder weten.


De teams zijn goed gevuld, maar VIVAX kan altijd nieuwe aanwas gebruiken

De trainingen zijn op zondagochtend:

8.00 – 8.45 voor de mini's leeftijd tot 9 jaar

8.00 – 9.00 voor de EG-leeftijd tot 11 jaar

9.00 - 10.00 voor de DG-leeftijd tot 13 jaar.

"Gezellig als je komt! De koffie staat klaar.” Meer informatie: www.vivax-oegstgeest.nl of neem contact op via: info@vivax-oegstgeest.nl.

Vereniging VIVAX geniet van een gezellige barbecue.