Paul Kruijt en Maroun Nader van Pecos team 1. Zij wonnen ruim met 3-1. | Foto Henk van Gijzen
Paul Kruijt en Maroun Nader van Pecos team 1. Zij wonnen ruim met 3-1. | Foto Henk van Gijzen Foto: Henk van Gijzen

Pecos neemt de leiding

tafeltennis n Met een maximale overwinning op Taverbo heeft Pecos de koppositie veroverd in de tweede divisie. De Oegstgeester tafeltennissers zijn dan ook de grote favoriet in hun poule, die maar vijf teams telt.


De opponent uit Boxtel had zijn eerste wedstrijd nog met 8-2 gewonnen, maar kwam er in het Thorn Tafeltenniscentrum zaterdag eigenlijk niet aan te pas. Paul Kruijt won één partij pas in de vijfde game, maar de 11-5 was duidelijk genoeg. René Waterreus en vooral Maroun Nader noteerden ondertussen drie eenvoudige zeges. En ook het dubbelspel was, ondanks een met 2-11 verloren game, met 3-1 een prooi voor het duo Nader/Kruijt.

Na twee volledige speelrondes is al duidelijk dat dit najaar alleen Kampenion een mogelijke concurrent is in de strijd om promotie. "Ik ken die jongens niet, dus dan blijft het afwachten", aldus een voorzichtige Waterreus, de enige Pecosser die tot dusver een potje verloor. 


'De reserves staan hun mannetje'

Een andere onzekerheid is dat Pecos een aantal wedstrijden met een invaller zal moeten spelen, omdat Waterreus zelf de competitie niet afmaakt. Maar de Oegstgeester reserves staan hun mannetje, en bovendien is de kans reëel dat tegen die tijd de verschillen al gemaakt zijn. 

Komende zaterdag komt het Apeldoornse De Brug naar Oegstgeest, vermoedelijk met geen al te hoge verwachtingen. Dat team maakte tot nu toe in 3 wedstrijden pas 6 punten, terwijl Pecos op 19 uit 2 staat.