Oegstgeester verenigingen doen mee met de Grote Clubactie

geven n Zaterdag 24 september start een aantal verenigingen uit Oegstgeest met de verkoop van loten voor hun club. Dit jaar is dat extra bijzonder. De Grote Clubactie bestaat 50 jaar! Met de felicitaties van koning Willem-Alexander op zak is dit nu al een jaar met een extra gouden randje.

Voor veel Nederlanders is ‘hun club’, ook anno 2022, onmisbaar. Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, vriendschappen voor het leven en zijn een plek waar eigen talent wordt ontdekt. De Grote Clubactie is de grootste fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen. Het lokale karakter is daarbij nog steeds de grote kracht: je koopt een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te steunen. 

Peer Claessens, de zoon van oprichter Pierre Claessens is trots dat het initiatief van zijn vader en zijn vriend Gerrit van den Broek nog steeds zo krachtig voortleeft: 'Het voortbestaan van verenigingen garanderen en veilig stellen, dat hadden Pierre en Gerrit voor ogen. De Grote Clubactie keert al vijftig jaar 80 procent uit aan clubs. Zeker door de hoge inflatie, de nasleep van corona en het gebrek aan vrijwilligers hebben verenigingen het op dit moment zwaar.'


Dit jaar doen in de gemeente Oegstgeest de volgende clubs mee:

O.G.A.V., Scouting Shawanos, Scouting Sagara Satrya's, Ponycentrum Leeuwenhoek, Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek, FC Oegstgeest en Zwem- en Polovereniging Vivax.


Enthousiaste dames voor trimhockey gezocht

Trimhockey n Sportief en ontspannen bezig zijn op maandagochtend? Dan is trimhockey zeker een aanrader. Geen competitieverplichtingen maar gewoon gezellig en vooral sportief bezig zijn. Een goed begin van de week.

Elke maandagochtend van 9.30 tot 11.00 uur komt MATCH'72 (LOHC), een gezellige groep vrouwen van diverse leeftijden (50 - 80 jaar) en speelklasse, bij elkaar om lekker te hockeyen en de conditie te verbeteren onder leiding van een trainer. 

''Het maakt niet uit hoeveel hockey-ervaring je hebt. We hebben trimmers met veel, weinig of geen ervaring. Voorop staat: lekker een balletje slaan en je hockey-techniek op een ontspannen manier verbeteren'', aldus een enthousiast lid. 

Instroom van nieuwe leden kan op elk moment van het jaar. Er is geen wachtlijst. Je kunt ook een paar keer zonder verplichtingen meespelen om te ontdekken of het je bevalt. "Mocht je geen hockey-uitrusting hebben, dan kunnen wij daar voor zorgen."

"Wil je een keer met  MATCH'72 meespelen of wil je meer informatie, neem dan contact op met Dorine Verdonk 06-12183380 of Marga de Boer 06-19215840.”