Afbeelding
Foto: Buro JP

Politiek Portret

politiek n De Oegstgeester raadsleden stellen zich voor.

Tom Groot (Progressief Oegstg.)

Raadslid zijn is een uitdaging omdat het raadswerk voor de meeste inwoners niet goed toegankelijk is. Het is de plicht van elk raadslid om inwoners van Oegstgeest voortdurend actief te informeren over en te betrekken bij de besluiten die de raad neemt. Het gaat per slot van rekening over hun belangen.

Stel je mag één plan realiseren in Oegstgeest wat zou dat zijn? Het inhalen van het achterstallig onderhoud aan wegen, bruggen en straten in Oegstgeest zodat de verkeersbeperkingen kunnen worden opgeheven en het (afval)waterbeheer verbeterd.

Het is maart 2026. Wat heb je dan bereikt voor Oegstgeest? In 2026 is Oegstgeest een financieel gezonde gemeente, met voldoende woningen in het midden en sociale segment en met merkbare verbeteringen op het gebied van klimaattransitie.

E-mail: t.groot@gemeenteraadoegstgeest.nl


Sef Baaijens (Hart voor Oegstgeest)

Raadslid zijn is een uitdaging omdat je ermee een verantwoordelijkheid opneemt jegens alle Oegstgeestenaren. Zij hebben ons het vertrouwen gegeven om de goede beslissingen te nemen. Dat is niet altijd even makkelijk. Voor mij persoonlijk is het raadslidmaatschap een uitdaging omdat ik van nature liever op de achtergrond blijf.

Stel je mag één plan realiseren in Oegstgeest wat zou dat zijn? Ik zou graag zien dat op meer wegen maximaal 30 kilometer per uur gereden mag worden, zoals op de Geversstraat.

Het is maart 2026. Wat heb je dan bereikt voor Oegstgeest? Ik hoop dat we er in deze raadsperiode met elkaar in slagen dingen in onze woonomgeving te doen die het verschil maken in het dagelijks leven. Denk aan beter onderhouden trottoirs, minder geluidsoverlast en versterking van het groen.

E-mail: baaijens@gemeenteraadoegstgeest.nl


Nico Janssen (Progressief Oegstg.)

Raadslid zijn is een leuke uitdaging omdat het je de kans geeft om betrokken te zijn bij actuele onderwerpen voor Oegstgeest en keuzes te maken om Oegstgeest een socialere, duurzamere en toekomstbestendige gemeente te maken. En daarbij de verschillende belangen van onze kiezers en alle inwoners af te wegen. 

Als ik één plan zou mogen realiseren dan zou het zijn dat er in Oegstgeest veel meer betaalbare sociale woningen komen. Vooral geschikt voor starters en ouderen. Deze zouden natuurlijk wel goed in dorp moeten passen en met duurzame materialen gebouwd met lage energielasten.

Het is maart 2026. Wat heb je dan bereikt voor Oegstgeest? Ik hoop dan ook dat er in maart 2026 minimaal 100 sociale woningen bij zijn in Oegstgeest.

E mail: janssen@gemeenteraadoegstgeest.nl

Afbeelding
Afbeelding