Afbeelding
Foto: Sarah Wong

Pianist Martin Oei opent het nieuwe seizoen van de Zondagmatinees in De Paulus

muziek n De opening van het achtste seizoen van de serie Zondagmatinees is in handen van pianist Martin Oei. Hij is 26 jaar en behoort tot de jonge generatie toppianisten.

Oei's programma omvat werken van Rachmaninov en Chopin alsook de imposante pianosonate van Liszt. Romantiek in optima forma 9 oktober om 16.00 uur op de prachtige concertvleugel die De Paulus sinds 2017 rijk is.


Bij uitsluitend de vijf solopianorecitals geldt vrij entree tot 18 jaar samen met een volwassene met een toegangsbewijs – meer dan één minderjarige mag uiteraard ook. Voor de zesde matinee op zondag 12 februari maakt de befaamde Hongaarse pianiste Klara Würtz haar opwachting. 

Evenals vorig seizoen treedt Camerata Trajectina tweemaal in De Paulus op. Zij komen hier graag, De Paulus was vorig jaar oktober en in februari voor hen immers volgeladen. Voor de verandering eerst op een vrijdag: 16 december om 20.00 uur een kerstconcert. 

Vervolgens is achtkoppig Camerata Trajectina op 29 januari in De Paulus mee te maken. Het Het programma staat dan in het teken van de Watersnoodramp van 1 februari 1953, zeventig jaar geleden. De titel luidt Treur Nederland – Rampliederen door de eeuwen heen. 


Kaarten voor niet te missen Martin Oei op 9 oktober zijn online te bestellen via muziekkamer-oegstgeest.org. Losse kaarten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij de Rijnlandse Boekhandel. 


| Foto Sarah Wong