Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Dorpslunch op 8 oktober

ontmoeting n Samen eten is leuker dan alleen. Met dat motto organiseert de Gemeente Oegstgeest in samenwerking met het Dorpscentrum op zaterdag 8 oktober tussen 12.00 en 14.00 uur een gezellige lunch.

Veel mensen komen alleen, dus zie daar vooral niet tegenop. Het is juist een mooie manier om weer eens nieuwe mensen te spreken en te ontmoeten. De smakelijke lunch wordt verzorgd door de Leo Kannerschool en het Dorpscentrum.

Iedereen is welkom.


Graag aanmelden via www.oegstgeest.nl/oegstgeestontmoet of 06 83079884 (Sietske Steenbergen)


Gratis warme maaltijd met bloem

ontmoeting n Iedereen is Bijzonder brengt gratis warme maaltijd met bloem aan huis op 5 oktober.

"Zit u meestal alleen aan tafel en zou u het gezellig vinden eens samen te eten met een buur, vriend, vriendin of iemand die anders ook alleen eet? Dan kunt u in de week van Oegstgeest Ontmoet op woensdagavond 5 oktober aanstaande bij Iedereen is Bijzonder een gratis vers gekookte, voedzame maaltijd voor twee personen aanvragen", vertelt Monique van der Gaag, die er als blije bloemiste voor die gelegenheid een bloemetje bij doet. "Zo wordt deze maaltijd hoe dan ook bijzonder. En wie weet zien we u nog eens terug aan de lange tafel waar we samen eten, mooie ontmoetingen hebben en waar altijd bijzondere bloemstukjes op staan."


Aanmelden en informatie bij Wessel Eijkman: wessel.eijkman@mangoconsult.nl of 06 - 422 454 70


Maatje vindt Maatje tijdens Oegstgeest Ontmoet, liever samen actief!

ontmoeting n Op dinsdag 4 oktober aanstaande is er van 14.00 tot 15.00 uur weer een bijeenkomst van Maatje vindt Maatje in de zaal van de Haeswijkflat van Radius (President Kennedylaan 141).

Tijdens Maatje vindt Maatje gaan bezoekers op zoek naar dorpsgenoten die dezelfde interesses hebben. Voorbeelden van activiteiten die samen ondernomen kunnen worden, zijn: fietsen, kaarten, musea bezoeken, een leesclub starten, samen koffiedrinken of wandelen. Door samen op pad te gaan, worden er sneller activiteiten ondernomen die men liever niet alleen kan of wil doen. Ter plekke kunnen contactgegevens uitgewisseld worden of men kan zelfs al iets afspreken.

Het uiteindelijke doel is dat deelnemers een maatje vinden voor langere tijd.

Ivonne Janka (Vrijwilligersmakelaar) en Laura Methorst (Ouderenadviseur Radius en Sociaal Team Oegstgeest) zorgen voor begeleiding voor en tijdens de bijeenkomst.


Voor aanmelden (dit is niet verplicht) en voor vragen, kan contact opgenomen worden met Radius, via info@radiuswelzijn.nl of bel 071-7074200 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur).


Kinderboekenweek

lezen n Van 5 tot en met 16 oktober is het Kinderboekenweek bij de Bibliotheek Bollenstreek. Het thema dit jaar is Gi-Ga-Groen. Tijdens deze Gi-ga-groene Kinderboekenweek is er in de bibliotheek van alles te ontdekken over de natuur!

Kinderen die altijd al eens een slang hebben willen aanraken of een kameleon van dichtbij willen bekijken kunnen meedoen met de reptielenworkshop met echte reptielen in een van de vestigingen. Tijdens de workshop horen deelnemers leuke reptielenfeitjes en wordt er verteld over uiterlijke kenmerken van de dieren. Natuurlijk is er genoeg tijd om met de dieren te ‘knuffelen’ en om vragen te stellen. Deelname kost €2,00 voor leden en €2,50 voor niet-leden.
Tijdens de Kinderboekenweek staat in elke vestiging een gi-ga-groene tent waar kinderen in mogen duiken. Binnenin staat het vol met boeken over dieren en de natuur. De tenten zijn neergezet door de lokale scoutinggroepen. Het is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. 

Natuurlijk wordt er tijdens de Kinderboekenweek ook weer voorgelezen aan peuters en kleuters. De boeken waaruit voorgelezen wordt staan deze week in het teken van het thema van de Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen. Het voorlezen is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. 


Data zijn te vinden op de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl/kwb. Hier zijn ook kaartjes te koop voor de workshop.