Zure nederlaag voor LOHC Heren 1

hockey n Na het onfortuinlijke verlies in de Gold Cup tegen Leonidas op donderdag 22 september, speelde LOHC Heren 1 zondag 25 september om 14.45 uur uit op het sportpark Bestevaer te Naarden tegen het team van Huizen Heren 1.

Huizen stond voor de wedstrijd op de derde plaats in de poule. Tijdens de voorbereiding wist LOHC van dit team met 1 - 2 te winnen. Een volgend moment dus om te trachten de eerste punten van het seizoen binnen te halen!

De wedstrijdselectie was ten opzichte van donderdag enigszins gewijzigd. Frans Laarhoven en Yvar Verseef ontbraken nog steeds, terwijl ook Tim Bosma door ziekte afwezig was.

LOHC H1 startte het eerste kwart zeer behoudend, beducht voor de gevaarlijke passing van Huizen. Zij vingen de tegenstander met compact verdedigen op rond de middellijn en lieten hen het spel maken, met hun snelle spitsen loerend op de counter. Echt gevaarlijk werd LOHC daarmee niet. Het was Huizen dat met diverse positiewisselingen regelmatig knap door de verdediging van LOHC wist heen te breken en een aantal kansen creëerde, weliswaar zonder te scoren. Het eerste kwart eindigde daarmee met een 0 - 0 gelijke stand.

In het tweede kwart kreeg LOHC nog steeds behoudend verdedigend meer vat op de opbouw van Huizen en ontstond er een meer gelijkwaardige wedstrijd. Huizen wist minder kansen te creëren en uit een mooie aanval wist LOHC haar eerste strafcorner te forceren. Deze werd direct benut door de interim strafcornerspecialist Paul Koot, waardoor LOHC bij rust met 0 - 1 leidde.

De rust had Huizen duidelijk goed gedaan, terwijl LOHC duidelijk niet scherp aan de tweede helft begon. De mannen van Huizen zette hen gelijk onder druk wat al snel leidde tot een strafcorner. Deze werd benut en de stand was weer gelijk. Het lukte Leiden niet om weer de grip op haar spel en daarmee de wedstrijd te krijgen. Niet veel later kreeg Huizen enigszins gemakkelijk een volgende strafcorner en ook deze werd benut. Ruim voor het einde van het derde kwart benutten Huizen ook de derde strafcorner. In één kwart was de score omgedraaid naar een 3 - 1 voorsprong voor Huizen.

In het vierde kwart kroop LOHC uit haar schulp en trachten zij alsnog het wedstrijdverloop om te draaien. Dit resulteerde in enkele kansen welke niet werden benut. De goal viel daarentegen aan de andere kant, wederom uit een strafcorner. De wedstrijd was hiermee definitief beslist en eindigde in een verdiende maar voor LOHC zure 4 - 1 overwinning voor Huizen.

Als Man of the Match werd door zijn teamgenoten en de staf Paul Koot verkozen.

De heren van LOHC staan op dit moment met nul punten uit drie wedstrijden op de één na laatste plaats in de poule. Het wordt tijd voor de Heren om de ruggen te rechten.

Zondag 2 oktober aanstaande speelt het om 14.45 uur de lastige thuiswedstrijd tegen de medekoploper uit de poule GCHC Heren 1.