Afbeelding
Foto:

Jeroen Windmeijer schrijft de tekst van het achtste Oegstgeester Dictee

spelling n Het achtste Oegstgeester Dictee wordt gehouden op dinsdagavond 18 oktober. Ook dit jaar organiseert de Rotaryclub Oegstgeest e.o. weer dit evenement ten bate van de strijd tegen de laaggeletterdheid; met de opbrengst van dit dictee wordt de VoorleesExpress gesteund. Dr. Jeroen Windmeijer is de schrijver van de tekst. Veel lezers kennen hem van de serie boeken van zijn hand.

Jeroen Windmeijer is een veelschrijver te noemen: hij produceerde negen religieushistorische thrillers in zeven jaar. Na de studie Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-westerse Samenlevingen (Universiteit Leiden) was hij leraar godsdienst en maatschappijleer aan twee lycea in Leiden. Sinds 2019 is hij fulltime schrijver. Het verblijf van zes maanden bij Boliviaanse Aymara indianen voor zijn scriptie en zijn promotieonderzoek bij de Ecuadoriaanse Otavalo indianen biedt hem inspiratie voor zijn schrijverschap. Hij is erg geïnteresseerd in de figuur van Jezus (zie het T-shirt op de foto). Hij noemt zichzelf een agnost. In het verleden had hij een spirituele ervaring, waarbij hij de verbondenheid van alle mensen voelde. Jeroen Windmeijer is auteur van de Leidse trilogie ‘Het Petrusmysterie’, ‘Het Pauluslabyrint’ en ‘De Pelgrimfathers’.


De deelnamekosten zijn € 20,- voor volwassenen en € 10,- voor scholieren en studenten (dit is inclusief koffie en hapjes). Aanmelden kan vanaf vandaag tot en met 17 oktober via de website: www.hetoegstgeesterdictee.nl en bij de Bibliotheek Oegstgeest, de Rijnlandse Boekhandel en Boekhandel de Kler.

Extra informatie is op de site te vinden. Na 17 oktober is aanmelden alleen nog mogelijk bij binnenkomst.


Teams

Dit jaar doen ook weer teams mee! Met drie deelnemers heb je al een team; maximaal vijf deelnemers per team. Er is ook weer een extra dictee voor specialisten. Dat wordt tegelijkertijd met het liefhebbersdictee gehouden. Tijdens de inloop en de correctiepauze speelt onder leiding van Mignon de Lange een trio Balkanmuziek. Ook zullen er tijdens de pauze drankjes en hapjes worden geserveerd, gesponsord door het MKB van Oegstgeest. Partners in de organisatie zijn de Oegstgeester Bibliotheek en de Oegstgeester Courant. Iedereen is welkom op 18 oktober bij dit gezellige dictee in het Teylingen College Duinzigt, Wijttenbachweg 23 Oegstgeest, inloop vanaf 19.00 uur, start dictee om 19.30 uur.