Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Schaaksimultaan

ontmoeten n In het Irispark vindt op 5 oktober, tijdens ‘Oegstgeest Ontmoet’, een schaaksimultaan plaats.

Iedereen die een beetje of heel goed kan schaken kan meedoen aan de schaaksimultaan op de drie buitenschaaktafels in het Irispark. Tussen 14.00 en 16.00 uur kan men de krachten meten met Gert-Michiel de Niet, een van de sterkste schakers van Schaakclub Oegstgeest ’80. Het is een doorlopende wedstrijd, dus elke keer als een partij is afgelopen kan de volgende tegenstander aanschuiven.

Aanmelden kan bij Rianne Lamboo: rlamboo@bibliotheekbollenstreek.nl of 06-83502902. Deelname is gratis, bordindeling naar volgorde van aanmelding.

Ook toeschouwers zijn van harte welkom.


Schaakworkshop

ontmoeten n In de Volksuniversiteit is op 7 oktober een schaakworkshop tijdens ‘Oegstgeest Ontmoet’.

Deze workshop is zowel bedoeld voor hen, die het schaken nog moeten leren als voor hen die de regels wel kennen, maar wat nuttige tips willen krijgen om sterker te worden.

Tussen 14.00 en 15.00 uur worden de basisbeginselen besproken, zoals de loop en de waarde van de stukken, zetten, slaan, schaak en mat geven. Tussen 15.00 en 16.00 uur komen openingen, tactiek en strategie aan de orde. Er is ruime gelegenheid om het geleerde aan het schaakbord tegen een tegenstander in de praktijk te brengen, waarbij leden van de Oegstgeester Schaakclub gevraagd en ongevraagd commentaar zullen leveren.

Aanmelden kan bij Rianne Lamboo: rlamboo@bibliotheekbollenstreek.nl of 06-83502902. De kosten bedragen 5 euro.


Schilderworkshop

ontmoeting n Op zaterdag 8 oktober, van 14.00 tot 16.30 uur, organiseert Hester Scheltens in Het KunstKasteel een schilderworkshop die bedoeld is voor volwassenen. Centraal staat de schilder Edward Hopper.

Hoppers terugkerende thema's over vervreemding en vereenzaming blijven actueel: zeker in de week Oegstgeest Ontmoet, die de gemeente tegelijkertijd organiseert. "We kennen allemaal de gevoelens van eenzaamheid en isolatie. Ironisch genoeg laten de schilderijen ons zien dat we eigenlijk niet alleen zijn”, aldus Hester Scheltens. In deze workshop bekijken deelnemers werk van de schilder en maakt men een schilderij in zijn stijl. Men kan er ook voor kiezen om een schilderij na te schilderen. "We werken met acrylverf op doeken van 24 bij 30 centimeter. De kosten zijn 35 euro.” Voor vragen en opgeven: Hester 06-23521164. Het KunstKasteel - Rhijngeesterstraatweg 191.