Afbeelding
Foto: Henk van Gijzen

Pecos morst één puntje

tafeltennis n De tafeltennissers van Pecos hadden een vliegende start van de najaarscompetitie. Toch staan ze na de 9-1 zege bij Taverzo 3 niet op de eerste plaats.

Maroun Nader, Paul Kruijt en René Waterreus zijn op papier dit najaar de sterksten in hun tweededivisiepoule. De enige serieuze concurrent is Kampenion, dat zijn eerste duel al twee weken geleden speelde en daarin een 10-0 zege boekte.

De mannen van Pecos wilden ook flink uithalen, zaterdag op bezoek bij het derde team van Taverzo. De twee hogere teams van de Zoetermeerse landskampioen komen dit seizoen allebei (!) uit in de eredivisie en werkten zaterdag hun onderlinge duel af, een vrij gemakkelijke 7-0 voor team 1. Wie dacht voor de echte spanning dan maar naar team 3 te gaan kijken, kwam bedrogen uit. Van de eerste negen partijen eindigden er vijf in 0-3 voor de bezoekers uit Oegstgeest. Alleen in de zesde pot moest Nader tot het uiterste gaan om Tony Houxuan te bedwingen: 9-11 in de vijfde game. In de slotpartij, bij een stand van 0-9, leek Waterreus Pecos naar de dubbele cijfers te gaan slaan, zeker na de ruim gewonnen eerste game (zijn tiende van de middag). Maar opeens was de pijp leeg en lukte het Houxuan om er met 11-6, 11-8, 11-5 toch nog een eretreffer uit te slepen. Waardoor Pecos dus voorlopig in de achtervolging moet op de koploper uit Kampen. Komend weekeind komt Taverbo (Boxtel) naar de Thorn Tafeltennishal.

..Nader moest tot het uiterste gaan. | Archieffoto: Henk van Gijzen

Nader moest tot het uiterste gaan. | Archieffoto: Henk van Gijzen