Melissa Heijne scoort uit een strafworp Fiks naar gelijke hoogte (12-12). | Foto Wim van Tuijl
Melissa Heijne scoort uit een strafworp Fiks naar gelijke hoogte (12-12). | Foto Wim van Tuijl Foto: Wim van Tuijl

Fiks maakt indrukwekkende come back in tweede helft wedstrijd

korfbal n Fiks heeft in Pijnacker de ontmoeting tegen Avanti met een benauwde 17-18 zege afgesloten. Dit betekende dat de formatie van Bas Harland de eerste zege van dit nog prille seizoen heeft binnengehaald.

Beide teams hebben de laatste jaren vaak tegenover elkaar gestaan. Meestal ging de zege naar Fiks, maar altijd moet er hard om de punten worden gestreden, want de tegenstander geldt als een gelijkwaardige ploeg. Dit was afgelopen zaterdagmiddag niet anders. De marges waren lange tijd klein. Met name in de eerste helft werd het publiek getrakteerd op een boeiend treffen, gezien het verloop van de score. Meestal was Fiks de bovenliggende partij; zeker de eerste 15 minuten. De verschillen waren te klein om te spreken van een tijdig gelopen koers. Tot 6-7 zat Fiks goed in de wedstrijd. Vooral Dominic van Welzen liet scorende vorm zien met zijn vier treffers. Bij welke sport dan ook kan een goede vorm opeens stagneren. Fiks werd daarmee hard geconfronteerd. De aanvallende acties verliepen minder soepel en scoren lukte niet meer. Ruim 20 minuten bleef Fiks verstoken van treffers, hetgeen in de Hoofdklasse zeer uitzonderlijk is. Avanti profiteerde en zou nog voor rust met 9-7 de leiding pakken en deze na de pauze uitbouwen naar 11-7.


Wissels

Trainer Bas Harland greep tijdig in om het tij te keren. “Niet voor niets spelen we met vijf heren en vijf dames. Dit is de reden dat ik kan wisselen als het spel onverhoopt niet naar wens verloopt. Vandaar dat ik deze mogelijkheid aangreep in de hoop een hopeloos lijkende spelontwikkeling te keren. Deze actie pakte prima uit. Zie het als afbreken van een huis dat gebreken gaat vertonen voor een stabiel nieuw exemplaar”, vergeleek Bas de aanpassingen binnen het team. Bewijs vormde de scorende flow waar Fiks vanaf minuut 40 in terecht kwam. De achterstand werd in vijf minuten omgebogen naar een 12-13 voorsprong. “Je zag elan en zelfvertrouwen na de eerste treffer terugkeren”, vervolgde Bas. Nadrukkelijk bewijs van de veerkracht die Fiks heeft om een wedstrijd te doen kantelen. Scherp verdedigen bleef een voorwaarde. Een goede tegenstander als Avanti is pas overwonnen als het slotsignaal heeft geklonken. 


Zeven minuten voor tijd had Fiks een definitief stempel op de wedstrijd kunnen drukken, als een toegekende strafworp bij 14-17 zou zijn benut. De tegenstander putte vertrouwen dat er nog iets te halen viel. Fiks moest de resterende minuten verdedigend volop aan de bak om de voorsprong te blijven vasthouden. Uit de 17-18 eindstand blijkt hoe hard Fiks voor de punten heeft moeten werken. Dit resultaat bewijst weer eens hoe goed Fiks als collectief kan spelen op momenten dat dit echt noodzakelijk is. Bas prees al voor de competitie van start ging deze instelling en daarmee de kracht van de Fiksselectie.


Scores: Dominic van Welzen en Melissa Heijne (beiden 4), Jan Anholts, Youp Coli en Mart Hortensius (ieder 2), Lianne Anholts, Kelsey Hijne, Roy Vreeken en Hilde Warmerdam (allen 1).


Volleybalvereniging VCO zoekt recreantenspelers

volleybal n Het tweede recreantenteam van VCO kampt met een spelerstekort waardoor zij geen competitie kunnen gaan spelen. Zij zijn daarom op zoek naar versterking van het team.


Het niveau is een mengeling van wat meer ervaren spelers en beginnelingen. De trainingen zijn op de woensdagavond om 19.30u in sporthal De Cuyl en de wedstrijden zijn vrijwel altijd op een vrijdagavond. Over het jaar genomen zijn er ongeveer vijftien competitiewedstrijden, dus dat betekent dat er niet iedere vrijdag een wedstrijd is.

Heb je zin in een teamsport en lijkt volleybal je wel iets? Heb je in het verleden gevolleybald en wil je het weer oppakken? Heb je een andere motivatie om te gaan volleyballen? Kom dan eens kijken bij de training en train gratis tot maximaal drie keer mee. Of mail Alice Meijer voor meer informatie: scheids@volleybalcluboegstgeest.nl.


Samen naar Avifauna

er-op-uit n Op maandag 12 september is Zonnebloem Oegstgeest met 21 gasten, zonnemaatjes en leden van Lionsclub Oegstgeest-Warmond naar Avifauna geweest.

De dag begon met koffie,thee en gebak in de Valkenzaal. Hierna ging het gezelschap in groepjes uiteen om over het park te gaan wandelen en om de vele bijzondere vogels en dieren te gaan bewonderen. Na de lunch ging het hele gezelschap naar de vogeldemonstratie.

De Zonnebloemers genoten van een heerlijke dag.
Wethouders Tim van Tongeren en Dick de Groot en de Teylingse burgemeester Carla Breuer (midden) kijken aandachtig toe hoe Alexander de Vos te werk gaat. | Foto Willemien Timmers