Afbeelding
Foto: Buro JP

Politiek Portret

politiek n De 21 Oegstgeester raadsleden (2022-2026) stellen zich voor.

Lydie Vellema (D66)

Raadslid zijn is een uitdaging omdat je in de beperkte tijd naast je werk veel verantwoordelijke beslissingen neemt die invloed hebben op de inwoners van ons prachtige dorp. En dat wil je samen met de inwoners doen!

Stel je mag één plan realiseren in Oegstgeest wat zou dat zijn? Mijn passie is onderwijs en ik zou het fantastisch vinden als er een nieuwe Leo Kannerschool komt. Daar zijn we al zo lang mee bezig en is zo nodig!

Het is maart 2026. Wat heb je dan bereikt voor Oegstgeest? Ik hoop dan tevreden terug te kijken op het realiseren van het Leo Kanner project. Verder hoop ik dat dan veel inwoners positief aankijken tegen de Oegstgeester politiek. Dat er een gevoel heerst dat er naar hen geluisterd wordt. vellema@gemeenteraadoegstgeest.nl


Maarten van Tol (HvO)

Raadslid zijn is een uitdaging. Constructief en transparant, met alle partijen in de raad en in interactie met het college, een bijdrage leveren aan het versterken van de leefomgeving. Inbreng van inwoners, maatschappelijke instellingen en ondernemers is hierbij onmisbaar.

Stel je mag één plan realiseren in Oegstgeest wat zou dat zijn? Woningbouw is nodig en op verschillende locaties wellicht mogelijk, maar moet integraal benaderd worden, passend zijn bij de directe omgeving, en met aandacht voor groen, water, verkeer en algemene voorzieningen.

Het is maart 2026. Wat heb je dan bereikt voor Oegstgeest? Oegstgeesters zullen de komende 4 jaar constateren dat in de gemeentepolitiek geen besluiten worden genomen, zonder dat geluisterd en teruggekoppeld wordt naar inwoners en instellingen in het traject naar uiteindelijke besluitvorming. van.tol@gemeenteraadoegstgeest.nl


Matthijs Huizing (VVD)

Raadslid zijn is een uitdaging omdat je altijd verschillende belangen moet afwegen en een keuze moet maken.

Stel je mag één plan realiseren in Oegstgeest wat zou dat zijn? Het creëren van een dorpsplein als centraal ontmoetingspunt met maatschappelijke voorzieningen en horeca.

Het is maart 2026. Wat heb je dan bereikt voor Oegstgeest? Dat Oegstgeest nog steeds een financieel gezonde gemeente is zonder dat dit alleen via de portemonnee van onze inwoners tot stand komt. huizing@gemeenteraadoegstgeest.nl

Afbeelding
Afbeelding