Gezelligheid bij het Hoefijzergebouw.
Gezelligheid bij het Hoefijzergebouw. Foto:

Spelletjesmiddag voor kinderen in Hoefijzergebouw

gezelligheid n Vorige week woensdagmiddag stond het grasveld voor het Hoefijzergebouw vol met speelmateriaal. Vrijwilligers sjouwden af en aan om ze klaar te maken voor gebruik. Ongeduldige kinderen konden niet wachten op het startsein. De hele middag werd er enthousiast geravot.

In het Hoefijzergebouw wonen statushouders uit allerlei landen en Oekraïners. De statushouders verblijven daar tot ze kunnen doorstromen naar een huis in de Leidse regio. En de Oekraïners zijn in afwachting van het vurig gehoopte einde van de oorlog in hun land. 


Kinderen

Onder de bewoners zijn veel kinderen. Zij en hun ouder(s) proberen hun weg te vinden in een vreemd land. Met de spelletjes wilden de initiatiefnemers die kinderen een onbezorgde en feestelijke middag bieden. 

Voor het gebouw stonden verschillende speeltoestellen klaargezet. Een groot springkussen, een houten koe om te leren handmelken en bijvoorbeeld een grabbelton en behendigheid-spellen. En niet te vergeten; een suikerspin-machine. Er werd volop gebruik van gemaakt. Ook konden de kinderen geschminkt worden. 

De vrijwilligers hadden er de handen vol aan. Toch waren er soms momenten van contact met ouders. Met verhalen, die bevestigen, dat het verschrikkelijk is om te moeten vluchten. 


Tomorrow

Aan het eind van de middag kwam één van de kindjes ’tomorrow come?’ vragen. En ook de vrijwilligers waren unaniem; dit smaakt naar meer. De middag was een initiatief van een werkgroep van de gezamenlijke kerken in ons dorp. Net als vorig jaar gaat die nu een Sinterklaasfeest in het Hoefijzergebouw voorbereiden.