Het clubgebouw van Attila aan de Gerrit Rietveldlaan in Haaswijk. | Foto Rogier Dick
Het clubgebouw van Attila aan de Gerrit Rietveldlaan in Haaswijk. | Foto Rogier Dick Foto: Rogier Dick

Handboogschutters Attila houden open dag

handboogschieten n Vereniging van Handboogschutters Attila bestaat dit jaar veertig jaar en viert dat met een open dag op 24 september van 12.00 tot 16.00 uur.


Marco Heemskerk, de voorzitter van het bestuur: “We zijn in 1982 begonnen in De Voscuyl. Sinds een aantal jaar hebben we ons huidige gebouw aan de Gerrit Rietveldlaan in Haaswijk. Sommigen zal ons pand bekend voorkomen, en dat klopt: het is het oude noodgebouw van de bibliotheek uit de tijd dat het winkelcentrum aan de Lange Voort verbouwd werd.”

“Handboogschieten is een geweldige sport. Geschikt voor jong en oud en ook voor mensen met beperkingen”, vertelt de voorzitter. “Je hebt heel veel mogelijkheden, want er zijn allerlei boogtypen van middeleeuws tot modern. Voor sommigen geven traditionele bogen het gevoel van ‘echt boogschieten’, terwijl anderen juist schieten met moderne bogen. Ikzelf schiet ‘compound’, een boogtype dat super-zuiver kan schieten. Je kiest gewoon zelf wat je het meest ligt.”


"Ik kan het mensen vertellen, maar wat is er nou mooier dan zelf boogschieten ervaren? Daarom is iedereen 24 september van twaalf tot vier welkom om onze vereniging te bekijken en voor zichzelf handboogschieten uit te proberen. De leden van Attila kunnen vragen beantwoorden en zorgen voor begeleiding. Om het extra feestelijk te maken maakt iedereen die langskomt kans op een gratis beginnerscursus.”