Gezelligheid op het groene terras. | Foto's Willemien Timmers
Gezelligheid op het groene terras. | Foto's Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Leden PVOO op bezoek bij Cultuurhuis de Paulus

ontmoeting n Op donderdag 4 augustus was het Platform voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO) te gast bij Cultuurhuis De Paulus. Onder het genot van live pianospel verzorgd door Taco Scheltens, werden de leden ontvangen met een broodje, een gevarieerd aanbod van heerlijke hapjes en drankjes. Voor veel aanwezigen was het een eerste kennismaking met dit gebouw. 

Na het welkomstwoord van voorzitter PVOO Gerrit Jan Bezemer, vertelde marketingmedewerker Lenie den Heijer de aanwezigen over de faciliteiten van de locatie. 


De Pauluskerk, een rijksmonument, wordt nog steeds gebruikt voor kerkdiensten maar ook voor trainingen en cursussen, diverse bijeenkomsten en biedt ruimte aan cultuur in de breedste zin van het woord. De ruimtes zijn uitgerust met een professionele geluidsinstallatie en WIFI. 


Visie

Nico Klaasen, bestuursvoorzitter van Cultuurhuis De Paulus, vertelde over de visie van het Cultuurhuis: het Rijksmonument in stand houden en cultuur bevorderen in Oegstgeest. Dit doen ze zonder overheidssubsidie en met een grote groep gepassioneerde vrijwilligers die zich bezighouden met onderhoud, ICT, verhuur en de organisatie van evenementen. Nico gaf aan dat ze voor elke vrijwilligersactiviteit nog mensen kunnen gebruiken. In de nabije toekomst liggen er plannen voor uitbouw en versterking van de concert- en theaterfunctie, renovatie van de grote zaal en meer aandacht voor verduurzaming.

Na de presentaties werd er een rondleiding verzorgd waarbij vooral aandacht was voor de karakteristieke eigenschappen van het gebouw. De rondleiding eindigde in de prachtige tuin waar met een hapje en een drankje nog lang werd nagesproken. Een bijzonder bezoek aan een unieke locatie in Oegstgeest.

Afbeelding