Remona de Hond Fransen vertelt over haar boek. | Foto Wim de Winter
Remona de Hond Fransen vertelt over haar boek. | Foto Wim de Winter Foto: Wim de Winter

Remona de Hond over ontstaan van ‘Laat je tranen vloeien tot een vijver’

lezing n Op dinsdag 26 juli kwam Remona de Hond-Fransen, die sinds enige tijd in Oegstgeest woont, in de Rijnlandse Boekhandel vertellen over haar boek ‘Laat je tranen vloeien tot een vijver’ dat op 19 juli verscheen.

Na de dood van haar man Marc verscheen in 2020 zijn inspirerende boek ‘Licht in de tunnel'. Remona vertelt in het nieuwe boek haar eigen verhaal over haar leven met Marc, maar vooral ook over haar leven zonder hem.
De lezing over het ontstaan van het boek vond plaats in kleine kring, twaalf personen hadden zich aangemeld. Iedereen werd hartelijk ontvangen met een kopje koffie en gastheer René Koek maakte er een intieme setting van. De schrijfster had haar beide kinderen meegenomen naar de boekhandel omdat ze hen volop betrekt bij de verwerking van het overlijden van Papa, en ze ook met hen openhartig praat over haar jaren met Marc. Ze vertelde: "We kwamen in het winkelcentrum een mevrouw tegen die mijn dochter complimenteerde met haar jurk, waarop zij antwoordde: ‘Ja, mijn papa is overleden en we zijn pas verhuisd'.” Dit geeft volgens de Oegstgeestse de openheid aan waarmee er thuis over Marc gesproken wordt.René en Helma Koek leidden het gesprek en stelden vragen aan Remona, die ze openhartig beantwoordde, net zoals ook het boek een openhartige kijk geeft in haar leven. Remona gaf aan dat het boek mede is ontstaan doordat vrienden haar aanmoedigden het werk van haar man Marc af te maken. "Mijn man vertelde in zijn theatershow heel open over zijn leven met kanker. Doordat de shows in coronatijd niet doorgingen kon hij niet, zoals hij wilde, iedereen deel laten nemen in de verwerking van het oordeel kanker.” Met haar boek heeft Remona die kans nu wel.
‘Laat je tranen vloeien tot een vijver' is te koop bij de Oegstgeester boekhandels.