Archieffoto
Archieffoto Foto: Willemien Timmers

Werkzaamheden brug Poelgeest: Pontonbrug wordt aangelegd

Algemeen

Op 5 augustus ontvingen de omwonenden van de plek waar de ‘brug Poelgeest’ over de Haarlemmertrekvaart gerealiseerd zal gaan worden een brief van bouwbedrijf firma Max Bögl over de werkzaamheden.

“Zoals u de afgelopen periode heeft ervaren, zijn de werkzaamheden voor de realisatie van de brug Poelgeest de afgelopen periode nihil geweest”, begint de bouwer de rondzendbrief. “Dat heeft te maken met een wijziging in de planning van het project en het verkrijgen van de vergunning voor het stremmen van de Haarlemmertrekvaart met een pontonbrug voor de grondtransporten.”

Nu de vergunningen zijn verstrekt kunnen de werkzaamheden weer opgestart worden.

Tot en met 19 augustus zullen er voorbereidende werkzaamheden aan beide kades uitgevoerd worden voor de aanleg van de tijdelijke pontonbrug.

In de week daarna, dus vanaf 22 augustus, wordt er in de Haarlemmertrekvaart een pontonbrug neergelegd om zand naar de kant van de Haarlemmerweg te brengen. Dit betekent dat de Haarlemmertrekvaart deels gestremd is voor vaarverkeer.

Van 22 augustus tot en met 9 september is de trekvaart op werkdagen helemaal afgesloten van 7.00 uur ’s morgens tot 19.00 uur ’s avonds. Hierna kunnen boten wel doorvaren, net als in het weekend. “Aan het einde van elke werkdag en in het weekend verwijderen wij de midden-sectie van de pontonbrug, waardoor er een doorvaartbreedte van 4,5 meter beschikbaar is voor de scheepvaart”, aldus de bouwer.

Bouw-app

Omwonenden en andere belangstellenden worden op de hoogte gehouden via een bouw-app die gratis te downloaden is in de appstore. Zoek in de app naar ‘Realisatie Brug Poelgeest’ en kies voor ‘volgen’.