EHBO Vereniging voortvarend verder

helpen n De EHBO Vereniging Oegstgeest gaat na de Algemene Ledenvergadering van 28 juni voortvarend verder met nieuwe bestuursleden, een nieuwe leslocatie en meer steun vanuit de plaatselijke middenstand.

Vier nieuwe bestuursleden, de het voltallig bestuur op acht mensen brengt, zijn aangetreden naar aanleiding van een oproep in de Oegstgeester Courant in februari. Het bestuur telt gelukkig nog drie leden van het oude bestuur. Hun inbreng is voor de vereniging van onschatbaar waarde.

Een van de nieuw aangetreden bestuurders, de gepensioneerde cardioloog Guus de Rotte, is tijdens de ALV tot voorzitter verkozen en is nu al bezig contacten te leggen en te kijken naar verbeteringen in structuur en werkwijze. Zijn voorganger, Edi Stuut, blijft aan als vicevoorzitter.

Een van de eerste zichtbare wijzigingen voor de vereniging is de verhuizing van de EHBO- en reanimatielessen naar de nieuwe locatie bij de Oegstgeester Golfclub. Deze ruimte maakt het ook mogelijk om alle spullen die nodig zijn om trainingsactiviteiten en evenementensteun uit te kunnen voeren centraal op te slaan, in plaats van bij verschillende leden thuis.

Ook is er een begin gemaakt met fondsenwerving. 


Concerten in de Waterlelie

muziek n In de Waterlelie in de Leidse Hout zijn op zondag 17 juli twee concerten.


13.30 uur: Reünisten Orkest der Genie, beter bekend als RoG Bigband,  speelt muziek uit het swingtijdperk van de jaren dertig tot hedendaagse composities,

14.45 uur: Soul Shoes is een vocal group met jonge, getalenteerde zangers uit Leiden. Soul Shoes brengt oude en nieuwe soul en popmuziek in een a capella jasje.